A német politika és a háború

2023. március 26. 12:53

A mostani hangulat dacára nem semmisültek meg teljesen azok a politikai erők Németországban, amelyek az Oroszországgal való együttműködést szorgalmaznák.

2023. március 26. 12:53
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„A német politika és a háború

A német média és sajtó fő hangvételéhez alkalmazkodva a német politika nagy része azt képviseli, hogy Oroszország maga az agresszor, amelyet szinte minden eszközzel, mindenképpen meg kell állítani (persze ha Putyin nem indítja el a háborút, akkor ez a helyzet nem jött volna létre) . A mostani hangulat dacára nem semmisültek meg teljesen azok a politikai erők Németországban, amelyek az Oroszországgal való együttműködést szorgalmaznák. Ne felejtsük el, a háború előtt Németország vonakodott leállítani az Észak-Áramlat II. projektet és hogy pártokon átívelő egyetértés volt abban, hogy a német cégek számára fontos az oroszországi piac.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortis Rigor
2023. március 28. 06:24
Német aranyból jött létre a sovjetunio 17-ben Aztán az elkészült szovjetet 41-ben törölni akarták 89-ben a szovjet önfelszámolást végzett, a varsói szerződéssel egyetemben Így se volt jó, most a védelmi nató támadást intézett a maradvány oroszok ellen Ahelyett, hogy békésen rendezné ezt a 100 éves botrányt, amit a cári birodalom hírtelen vákuma is okozott, a német aranyakból...és a többi.. és a többi
Rocktoberi
2023. március 27. 03:26
Azelőtt csak a germán világ fölött hömpölyögtek átláthatatlan, szürkéslila viharfelhők, amelyek csak annyi napfényt engednek át, hogy némi zab megteremjen a nyári 9 fokban a zuzmós, kavicsos földben. Ezek a germánok boldog tudatlanságban éheztek át két évezredet, mészárolták egymást családostul falatnyi zabkásaadagokért, és az égvilágon semmi bajuk nem volt. Mígnem észrevették, hogy a világ boldogabb részein süt az emberekre a nap, nem csak a széljárásnak oldalt fordulva lehet társalogni, világos van, és olyan bőséges az élelemellátás, hogy az éhhalál elkerüléséért nem kell naponta embert ölni. Csak sajnos ekkor már késő volt, a germánok közösségi frusztrációja túlhaladta azt az állapotot, amikor szembenézéssel, humorral és öniróniával még kezelhető. Így aztán meg sem próbálták. Innentől fogva a visszafordíthatatlanul frusztrált, beteglelkű embert/népet nem az foglalkoztatja, hogy önmagát meggyógyítsa, és kilábaljon a vérszomjjal átitatott übermensch lázálomból (a nácizmus korai megjelenése), hanem az, hogy a nála boldogabb, szerencsésebb, fejlettebb lényeket is lerántsa a maga nyomorúságos szintjére. Ezt a germánok első ízben az ókori világ segglyukát jelentő, de az utána következő négy-öt évszázadnyi sötét középkort még ebbéli minőségében is messze felülmúló Római Birodalom szétverésével, kirablásával, teleszarásával, majd újbóli kirablásával érték el. Megmételyeztek mindent, amihez csak hozzáértek.
zakar zoltán béla
2023. március 26. 21:04
Maszatka a Covid árva
machet
2023. március 26. 20:12
Egy újabb "elementáris" gondolat ettől a f@szkalaptól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik