Ködösít Meloni legnagyobb kihívója Soros támogatásával kapcsolatban

2023. február 6. 9:12
Elly Schlein a baloldali La Repubblicának beszélt arról, milyen juttatásokat kapott a spekulánstól.

A La Repubblica olasz napilap online cikket közölt Elly Schlein, demokrata politikusról, aki arról panaszkodott, hogy antiszemita gyűlölködés célpontja lett. A lap arról számolt be, hogy Schleint külseje és neve miatt is támadták. Ezt arra alapozva közölte a baloldali politikus, hogy a Forza Italia párt tagja, a nápolyi Giorgio Contovas Schleinről korábban azt írta:

„mindig nagyszerű látni, ahogy az állatok mosolyognak."

Több, baloldali politikus is hevesen tiltakozott a kijelentés ellen

Már korábban is több hír került elő arról, hogy Elly Schleint Soros György pénzéből építik az olasz politikai körökben. Azzal kapcsolatban, pontosan mennyi pénzt is kapott a magyar származású amerikai spekulánstól, Schlein annyit mondott:

„Hogy finanszírozott-e Soros? Talán”.

 

Sorosék felépítették Meloni kihívóját

 Nyitókép: Enrico Mattia Del Punta / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros vagy a saját pénzével politizál vagy nem. Azt, hogy spekuláns ő is elismerte, amikor azt mondta, hogy pénzügyi műveletek - spekulációk, shortolás - idején nem érdeklik a társadalmi hatások. A tőzsde sem jobb a kaszinónál, ahol a maffia szokta tisztára mosni a pénzét.

A kérdés feltevése pedig alapvetően rossz. Ha az rendben van, hogy idegen pénzből lehet akciózni a kormány ellen, akkor az is rendben van, hogy a kormány is pénzt fordít arra, hogy saját álláspontját hirdesse. Vagy a kormánynak kussolni a kéne, ha bárki megvádolja, kritizálja? Az lenne törvényes, tisztességes?

A másik, hogy az adófizetőknek nincs egységes véleménye, nincsenek egységes politikai elvei. A kormányt hatalomba juttató többség pedig úgy gondolja hogy a kormány költsön pénzt álláspontja megvédésére. Igen, a másik oldallal szemben, és igen, abból, amit adóból ők is befizettek.

Eredetileg Schleim volt, csak olaszosított.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés