A valóság a mi oldalunkon áll

2022. november 28. 9:04

Kovács Zoltán
Magyar Nemzet
A rendszerváltoztatás óta eltelt idő legnagyobb nemzetbiztonsági botrányával állunk szemben. Interjú.

„Nem merészkedett túl messzire David Pressman, az USA budapesti nagykövete, amikor az Országos Bírói Tanács két tagjával találkozott?
Kezdjük a guruló dollárok kérdésével, mert nekem mindig az a kedvenc részem, amikor a magyar dollárbaloldal úgy tesz, mintha nem értenénk, mi történt. Azt történt, hogy most már feketén-fehéren, tranzakciókkal, adatokkal bizonyított: hárommilliárd forintnyi dollár érkezett a baloldal kampányába. Azt mondani, hogy észre sem vették, hogy ennyi pénz került a kampányszámlájukra, olyan oltári és elementáris hazugság, ami újabb kérdéseket vet fel. Olyan aggodalmak merültek fel, amelyek indokolttá tették a lefolytatott vizsgálatok eredményeinek feloldását, és olyan dolgok derültek ki, amelyek rávilágítottak arra, miért aggodalmas ez az ügy. A magyar törvények tiltják, hogy külföldről finanszírozzanak politikai tevékenységet. Márpedig itt – bárminek is nevezik magukat, mozgalomnak, civileknek – teljesen egyértelmű befolyásolási kísérletekkel állunk szemben. 
A nyugat-európai baloldali pártok folyamatosan végzik ezt a tevékenységet, de az Európai Parlament, a hazánkba látogató vizsgálóbizottságok, jelentések is egyértelművé tették, hogy a polgári kormány elleni összeesküvésről van szó. 
Ennek a kivizsgálása és a valóság megismerése önmagában egy érdek. Kormányzati szereplőként udvariasabb leszek azzal kapcsolatban, hogy egy állam milyen nagykövetet küld, és ő hogyan viselkedik a fogadó országban. Mi mindig azt kértük a hazánkba akkreditált nagykövetektől, hogy a kölcsönös tisztelet alapján végezzék munkájukat. Egy nagykövetnek nem az a dolga, hogy a fogadó ország belpolitikájával foglalkozzon, hanem az, hogy a saját országát képviselje. Az igazságszolgáltatási rendszerrel való kapcsolattartásnak van egy rendje. Az intézmények vezetőivel találkozni rendben van, de a beosztott bírák azon állításai, amiket visszaköszönni látunk, és az, hogy nem a magyar Országgyűlés által létrehozott struktúrában lévő szervezetek képviselik az igazságügyi rendszert, hanem a bírói tanács… Ez önmagában felveti a kérdést, hogy pontosan mire akarják felhasználni azokat a belső vitákat, amiket a bíráknak maguknak kell megoldaniuk, hiszen 2014 óta a magyar bírósági szervezetben nem volt olyan változás, ami indokolttá tenné, hogy a belső, hatásköri, eljárási kérdésekből politikai vitát kelljen gerjeszteni.

A dollárbaloldal ügyét a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyalja, a bizottság két ellenzéki tagja pedig támogatta, hogy feloldják a szolgálatok titkosított vizsgálati anyagát. Talán úgy gondolják, hogy nincs félnivalójuk?
Érzésem szerint megpróbálnak előre menekülni, mintha nem lenne semmi látnivaló. A rendszerváltoztatás óta eltelt idő legnagyobb nemzetbiztonsági botrányával állunk szemben, mert amit eddig csak véltünk, hogy külföldről megpróbálnak beavatkozni a magyar választásokba, arra most van egy kézzel fogható bizonyíték. Amerikai dollárokért felvásárolták a magyar baloldalt.

Rákay: Nagyon durva új bizonyítékom van, kitől és mire érkezett a 3 milliárd az ellenzékhez

„A baloldal hónapok óta hazudik arról, hogy pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnak megfelelő dollártámogatás. Eddig még sehol nem látott, nagyon durva új bizonyítékom van, ami lebuktatja a baloldali hazugságokat!

Nemrég egy podcastot indított, ahol aktuális politikai témákról beszélget közéleti szereplőkkel. Mi sarkallta arra, hogy ilyen formában is beszámoljon arról, hogy mi történik Magyarországon?
A magyar álláspont, valamint a képviselt értékek, irányok közvetítése 2010 óta az egyik legfontosabb feladatunk. Először azt gondoltuk, hogy mindezt a párbeszéd és a meggyőzés eszközeivel el lehet érni, de az utóbbi hetek-hónapok, valamint az említett témák is bebizonyították, hogy a „másik oldalon” süket fülekre találunk. Nem a megértés, hanem a megértés szándékának hiányáról kell beszélni. Ezért mi folytatjuk az elmúlt tizenkét évben megkezdett építkezést a saját felületeinken. A podcast adásaiban pedig az esetek nagy részében beszélgetőpartnereimmel angol nyelven mutatjuk be, hogy egy-egy témában a kormány, a magyar politika, a pártok milyen felfogást képviselnek. Ez a felület kiegészíti az eddigi csatornákat. A vendégek tapasztalt szakemberek és olyan álláspontot képviselnek, amit érdemes közvetlenül is bemutatni a nyugat-európai közönségnek.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

... A lehallgatási jegyzőkönyv szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumáról így beszélt a volt fideszes államtitkár (Völner):

" Az Emmi egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember."

Mondhatta volna azt is, hogy a NER.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés