Karácsony a kormányt hibáztatja a magas rezsiköltségek miatt

2022. október 3. 19:44
A főpolgármester szerint az új ár egy rossz döntésen alapul, az Energiahivatal ugyanis pont akkor határozta meg azt, amikor a legmagasabb volt a piaci gáz ára.

Levélben fordult Palkovics László ipari miniszterhez, hogy vonják vissza a péntek esti Magyar Közlönyben megjelent határozatot, ami szerint átlagban 13 és félszeresére drágul a fővárosi oktatási, szociális intézmények távhődíja – ezt jelentette be a Telex szerint Karácsony Gergely Budapest baloldali főpolgármestere.

A városvezető elmondta, a döntés összesen 750 önkormányzati, állami vagy civil-karitatív fenntartású intézményt érint az óvodáktól kezdve az idősotthonokig. Ezek az intézmények péntekig nagyjából 4 milliárd forintnyi távhőszámlát fizettek ki egy fűtési évben, a rendelet szerint viszont szombattól mintegy 64 milliárd forintosra nő a távhőköltségük.

A portál szerint ez azt jelenti,

hogy az intézmények fenntartóinak 60 milliárd forintos többletköltséggel kell számolni ezen a télen,

tette hozzá Karácsony. (Csak a budapesti városháza fűtése egymilliárd forinttal többe kerülne kalkuláció szerint.)

A párbeszédes főpolgármester úgy vélekedett, az új ár egy rossz döntésen alapul, az Energiahivatal ugyanis pont akkor határozta meg azt, amikor a legmagasabb volt a piaci gáz ára.

Nyitókép: Facebook

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Másfél év múlva eltakarodhatsz a közéletből, te redvás meztelencsiga. Addig persze rázhatod a segged, de sokra nem vész vele. Mész a kukába, pondró!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés