A kaukázusi Dagesztánban asszonyok kergetik a rendőröket a mozgósítás miatt 

2022. szeptember 26. 9:27
Mahacskalában legalább száz embert tartóztattak le, a közösségi médiában számos felvétel kering rendőrökkel verekedő tüntetőkről, rendőröket kergető asszonyokról – számol be az Euronews.

Már több mint kétezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a részleges mozgósítás elleni tiltakozások miatt – számol be az Euronews. Különösen hevesek az akciók a kisebbségek lakta régiókban, ahonnan nagyobb tömegeket soroznak be. Az észak-kaukázusi Dagesztánban a tüntetők többször összecsaptak a rendőrökkel vasárnap. A fővárosban, Mahacskalában legalább száz embert tartóztattak le, a közösségi médiában számtalan felvétel kering rendőrökkel verekedő tüntetőkről, sőt rendőröket kergető dagesztáni asszonyokról. A kaszárnyát szorosan körülvevő tüntetők miatt a rendőrök végül automata fegyverekkel a levegőbe lőnek.

A többségében muzulmánok lakta Dagesztánt a korábbi nyugati tudósítások Oroszország egyik legveszélyesebb régiónak nevezték. A régióban már sok halottja van a háborúnak – a hivatalos orosz politika mintegy 5000 orosz hősi halottat ismer el, ebből 300 dagesztánit, míg moszkvait csak körülbelül 100-at. (Az ukrán források a tízszeresére teszik az orosz veszteségeket.)

A brit Nemzetközi Hadtudományi Intézet elemzéséből kiderül, a feladatok megosztása a központi és a regionális hatóságok között eredményezi részben azt, hogy diákokat is besoroznak. A kényszersorozottak nem fogják érdemben erősíteni az ukrajnai műveleteket, a kiképzésük és a felszerelésük hiányos lesz. A másik állítása az elemzésnek, hogy maga a folyamat előkészítetlen és akadozva működik, mert egyszerre kell önkénteseket és kényszersorozottakat integrálni a hadseregbe, ez pedig a felkészülés hiánya miatt meghaladja az orosz bürokrácia és a kiképzőközpontok képességeit. Mindezt alátmasztani látszanak azok a videók, amelyek a telegramról szivárognak át a többi közösségi oldalra, és amelyeken ittasan a kiképzőközpontok felé tántorgó, verekedő bakákat, vagy éppen a nekik átadott rozsdás fegyvereket mutatják. 

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyarmati katonaság ágyútöltelékei fellázadtak? Mi van a Nagy Oroszország kovácsolta friggyel?

Mar megint a britek "elemeznek"...
UKRAJNÁRÓL miérz nem adnak hírt, miért nem elemzik stb.? Konkrétan azt sem tudjuk pl., hogy mekkora az ukrán katonai veszteség.

Az amerikaiak már a hűtlenség gyanújával lecsukják a polgáraikat. Lásd 130,000 japán a háború idejére.
Így lőniük nem is kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés