A gonosz markában

2022. augusztus 18. 16:53

Mondták, hogy nagyobb anyagi veszteség nélkül megússza Európa a különös háborút – nem úszta meg.

2022. augusztus 18. 16:53
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

»Ha mondod a magadét a Vatikánról, a katolikus egyházról, a pápáról, a Madonnáról, Jézusról, a szentekről, nem történik veled semmi, az a szólás- és véleményszabadság megnyilvánulása. De ha ugyanezt teszed az iszlámmal, a Koránnal, Mohameddel, Allah fiaival, rasszistává válsz, szentségtörővé, és faji diszkriminációt követsz el.« 

Oriana Fallaci világhírű olasz újságíró mondatai ezek, jó két évtizeddel ezelőtt vélekedett így mindarról, ami a magát kereszténynek valló világban történik. Mára igencsak megtapasztaltuk szavainak igazságát, no és számos más olyan álságos és ostoba szabályt, melyet erőnek erejével ránk akarnak tukmálni, miközben állandóan a demokráciáról papolnak. A hatalmas demokráciában, melyben élünk, még egy kormányfő sem beszélhet őszintén, nem mondhatja el, hogy népe nem akar kevert társadalomban élni, náluk az anya nő, az apa meg férfi. S köszöni, van neki vallása, hite, szeretné annak szellemében élni az életét. No és bármerről jöjjön is a sanda országfoglalás veszélye, megpróbálja megvédeni összezsugorított országát.

Szeretné, de nem hagyják. Már jó ideje nem hagyják. Csak ígéretekkel meg okoskodó magyarázatokkal van tele a padlás.

Mondták, hogy villámháború lesz az orosz–ukrán csata – nem lett villámháború, sőt még mindig tart.

Körvonalazódni látták a békét – nem látszik körvonalazódni.

Mondták, hogy nagyobb anyagi veszteség nélkül megússza Európa a különös háborút – nem úszta meg. Hatalmas a vesztesége.

Az unió országainak szuverenitását ígérték, holott az Egyesült Államok diktál nekik meg Soros, az országokat pedig különböző önálló döntéseikért rendre becsmérlik.

Mindmáig – csekély túlzással naponta – próbálják ránk erőltetni az Európai Unió számos ostoba és bizonyíthatóan elhibázott döntését, melyek következményeiből nemhogy nem tanulnak, hanem tovább erőltetik.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2022. augusztus 22. 15:10
...a gonosz markában..." Bátran lehetett volna nevesíteni..... a haldokló nyugati háttérhatalom. Nekik semmi sem drága, főleg nem Európa. Le sem szarnak bennünket
csulak
2022. augusztus 19. 11:45
az EU-t idiotak vezetik, igy normalis ,hogy az esztelen szankcioikkal tonkretettek europa gazdasagat ! Ideje az EP es EB kepviseloit akik ezert felelosek buntetni !
LancelotDuLac
2022. augusztus 18. 23:44
Tévedsz hülye ribanc!
Lajoss
2022. augusztus 18. 18:59
Vári elvtársnő,miért nem Moszkvában reklamál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik