Nógrádi: Washington még agresszívebbé tette a Kínai Népköztársaságot

2022. augusztus 16. 18:48

A szakértő szerint Nancy Pelosi amerikai demokrata házelnök tajvani vizitje elhibázott, eredménytelen stratégia volt.

2022. augusztus 16. 18:48
null

Nancy Pelosi amerikai demokrata házelnök tajvani vizitje elhibázott, eredménytelen stratégia volt, amivel annyit sikerült elérni, hogy

Washington még agresszívebbé tette a Kínai Népköztársaságot.

Most újabb amerikai kongresszusi delegáció kereste fel a de facto önálló államként működő szigetországot, ez pedig jól szimbolizálja a washingtoni politikát: hiába figyelmeztetett a Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), hogy Pelosi ne szítsa a konfliktust, a jelek szerint ezen jól felkészült szervek hatása a nagypolitikára minimális – értékelte a Magyar Nemzet megkeresésére a Tajvan és Kína között eszkalálódó feszültséget Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Az elemző emlékeztetett:

a modern amerikai biztonságpolitikát Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter teremtette meg.

A most 99 éves diplomata igyekezett kijátszani egymás ellen a két szuperhatalmat, Kínát és az akkori Szovjetuniót – a szovjetek elszigetelésére irányuló lépésként ismerte el például Peking „egy Kína” politikáját Richard Nixon akkori amerikai elnök, amikor – Kissinger javaslatára – 1972 februárjában felkereste a távol-keleti országot – magyarázta a szakértő.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. augusztus 17. 10:43
"Nógrádi: Washington még agresszívebbé tette a Kínai Népköztársaságot." Majd a te III/III-as bandád megbékíti.
szürkeSzarvas
2022. augusztus 17. 10:22
A deep state zsidók Kinát is provokáljak,amint az orosszal is tették az uki zsidó bábállamuk által-itt meg a vén múmiaasszonnyal..
Osztap Bender
2022. augusztus 17. 09:00
A "szakértőknél" is be kell vezetni az időszakos (elme) orvosi vizsgálatot, mint a jogosítványnál. Ilyen korban talán már heti rendszerességgel. Ezzel talán ki lehetne szű(ó)rni az elvetemült okoskodókat, Otthon a kertben klottgatyában a macskáknak, kutyáknak egész nap hinthetné a "tudományt". (Amíg azok meg nem harapják vagy világgá nem mennek.)
Benedek Zsolt
2022. augusztus 17. 08:52
https://www.youtube.com/watch?v=cRuTgJHYAtI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik