Ömlik a... baj

2022. augusztus 14. 21:01

Németh Péter
Népszava
Már előre félek, hogy milyen erővel sújt le majd Orbán Viktor a fővárosra.

„Már előre félek, hogy milyen erővel sújt le majd Orbán Viktor a fővárosra. A budapestiek többsége szerint ugyanis a kormány rosszul kezeli a válságot: ötfokú skálán 1-es osztályzatot 43 százalék, 2-est 11 százalék adott nekik. A válságkezeléssel leginkább a nők, a 18–39 év közöttiek, illetve a felsőfokú végzettségűek elégedetlenek, s még a fővárosi fideszesek 22 százaléka is 1-est vagy 2-est adott a kormánynak a Medián szerint.

A miniszterelnök nagyon nem szereti, ha támadják őt, márpedig ez a felmérés azt mutatja, hogy elégedetlenek vele. A budapestiek még mindig nem tanulták meg, ki az úr a házban, azt azonban igen, hogy olyan nagyon nem érdemes ugrálni. Márpedig a választások óta nagy mennyiségben ömlik a – mit is írjak – baj a kormányra, és rajta keresztül a társadalom többségére. Talán csak a kabinet legbelső körei evickélnek át a válság időszakán viszonylag könnyen, a NER-világ meghatározó szereplői pedig náluk is gondtalanabbul eveznek át a túlpartra. A gond csupán az, hogy egyelőre nagyon nem látszik az a túlpart, mármint az emberek többségének. Ezért is mutatja a kutatás ezt a szánalmas eredményt.

A felmérés azonban arra nem tér ki, hogy szükségszerűen alakultak így a dolgok. A kérdőív nem foglalkozhatott azzal, ami ugyanakkor elég látványosan kiderült: ez a kormány semmilyen módon nem készült fel a nehéz időkre. Jóllehet minden komolyabban vehető elemző – vagyis nem a házi tanácsadók köre – látta és láttatta: mind a a Covid alatt elkövetett hibák, mind a heves pénzosztogatás súlyos következményekkel fog járni, a választás megnyerése sürgetőbb feladat volt a kormányfő számára, mint a fenyegető jövő kezelése.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés