Mibe kerül egy világháború, avagy vesztesek és vesztesek? 

2022. augusztus 14. 20:25

Bogár László
Facebook
A háború negatív végösszegű játszma, ahol mindenki veszít.

„Mibe kerül egy világháború, avagy vesztesek és vesztesek? 

A háború negatív végösszegű játszma, ahol mindenki veszít. Éppen ezért soha még egyetlen ország sem nyert háborút, a »győztes« országok többnyire nagyjából ugyanolyan anyagi és emberéletekben, szenvedésben mérhető iszonyú árat fizetnek, mint a vesztesek, mint például a Szovjetunió a második világháborúban.

Bár egyelőre senki semmit nem tud még arról sem mondani, hogy mikor és hogyan ér véget a háború, lassan érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mekkora lesz a költség és ki fogja mindezt megfizetni és hogyan. És ami ennél is fontosabb, ha mindenki veszít, akkor az anyag-, energia- és információ-megmaradás kozmikus törvényei alapján mi van a pusztulás, »rendezetlenség«, entrópia »másik oldalán«? Vajon ez a titokzatos másik oldal miért tudja mindent elpusztító stratégiáját mégis rákényszeríteni a világra?”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor kik nyertek?

Nem csak hogy nyerhet, hanem megütheti a főnyereményt. Az USA úgy vált a 2. vh. egyetlen igazi nyertesévé, hogy nem voltak civil áldozataik és az infrastruktúrájukat jóformán semmi kár sem érte.

Csőlátás. Egy dimenziót nézel, azt is rossz számokkal.

Amerika azután "red scare"-be esett, vörös frászba, majd atom frászba. Aki megtehette atombunkert kezdett építeni a háztájiba.
Maga Derek Leebaert írta meg The Fifty-year Wound, the True Price of America's Cold War Victory (Az ötven éves seb, Amerika hidegháborús győzelmének valódi ára), 2002, hogy pénzben kifejezve 10 billió dollárba került nekik a szovjet-orosz kommunizmus megállítása.

Mindenhol, ahol idézted őket. Meghaltakat keversz gazdasági adatokkal. Négyéves kortól ez snassz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés