Sebesült bajtársát mentette az ukrán katona, mind a ketten meghaltak (videó)

2022. július 04. 22:56

A donbaszi csatatéren történtekről drónfelvétel készült.

2022. július 04. 22:56
null

Egy megrázó drónnal készült videó került fel először a Telegramra, majd a Youtube-ra. A felvételen az látható, ahogy egy ukrán katona egy sérült társát próbálja a donbaszi csatatérről menekíteni, azonba n őt is találat érte, így mind a ketten ott maradtak a harcmezőn – számolt be a hgv.hu a La Repubblica olasz lapra hivatkozva.

Ahogy írják, a drónfelvételen két ukrán katona látható. Az egyikük sebesült: a lábát találat érte. A sebesült igyekszik kötéssel a lábán, előbb térden csúszva, majd kúszva haladni. Eközben társa kíséri, és időnként visszalő a rájuk folyamatosan tüzelő oroszokra. Nem sokkal később a sebesülten katona feje mellett lövés zúg el, mire a férfi mozdulatlanná válik.

Ekkor a másik katona igyekszik a sebesült társát maga után húzni, de épp csak megmozdítani tudja, egy pillanattal később pedig már ő is találatot kap és a földre zuhan. Ezután ismét találatot kap, amitől kigyullad a ruhája. A felvételen még látszik, hogy társa néha még megmozdul, de már tehetetlen.

A portál kitér arra, hogy a hétvégén készült felvételt több helyen is megvágták. Azonban az egyértelműen kiderül belőle, hogy egyik katona sem élte túl a támadást.

A felvételt alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
III. Öreg Banya
2022. július 05. 14:14
Ezt miért nem lehet lájkolni?
bunko_jobbos
2022. július 05. 14:03
A háború lényege, hogy az ellenség embereit és technikai bázisát megsemmisíted. Te többet, mint ők. Akkor nyersz. És a megsemmisítést itt szó szerint kell érteni. Meg kell ölni. Szomorú dolog.
Kecmec
2022. július 05. 13:40
Általában nem holmi kéjelgésből szedik le az embert hanem mert utána olyan helyzet adódhat amikor ö kéne hagyjon futni vagy a bajtársadat ....de nem fogja . A vajszívűek nem frontra valók.
Krupp Skya
2022. július 05. 13:33
Szerintem ukrán mesterlövész végzett velük, nehogy fogságba essenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik