Ennyi erővel arra is büszkék lehetnének, hogy jobban teljesít Magyarország, mint a török hódoltság idején

2022. június 27. 21:18

Orosz Anna
Facebook
Ezért nevezzük a Fidesz 2023-as költségvetését az elszegényedés költségvetésének, az üres pénztárcák költségvetésének.

„Lesújtóak az érveik, amellyel megpróbálják védeni a védhetetlent. Hogy növelték az oktatásra fordított kiadásokat, miközben ha a kiadási összegekkel összevetik az infláció valódi mértékét, akkor rögtön kiderül, hogy 2023-ban valójában még annál is kevesebb jut az iskolákra, mint 2022-ben, pedig már most is kevesebbet keres egy kezdő pedagógus, mint egy kukás. Vagy hogy az Önök egyik kedvenc érvelését idézzem, »még mindig sokkal jobban teljesítenek, mint a 2010 előtti kormányok«. Ami ugye hazugság, hiszen 2010 előtt minden létező közoktatási mutatóban előrébb szerepeltünk a világ országai között, mint ma. De persze ennyi erővel arra is büszkék lehetnének, hogy jobban teljesít Magyarország, mint a török hódoltság idején. És egyébként ez valóban így van, szóval gratulálok a teljesítményükhöz.

Kedves Képviselőtársaim! Ha Önök a saját költségvetésük tükrében őszintén beszélnének arról, hogy mi vár ránk 2023-ban, nagyon nagy bajban lennének. Túl sokan értenék meg ugyanis, milyen kutya világ vár ránk. Persze nem a naponta tízmilliókat kereső »nagyurakra«, vagy a dagadó pénztárcájú »főispánokra«, hanem a »jobbágyokra« – születési nevükön »keményen dolgozó kisemberekre« gondolok.

Sokak élménye volt év elején, hogy végre kaptak egy nagyobb összeget a kormánytól, amelyből félre lehetett tenni olyan dolgokra, amelyekre korábban nem: egy hűtőszekrény cseréjére, egy egyhetes balatoni nyaralásra, vagy egy sürgős egészségügyi beavatkozásra egy magánklinikán. De ennek a pénznek egy részét elvitte a folyamatosan és tudatosan legyengített forint, másik részét pedig az infláció. Az inflációt pedig hiába fogják a háborúra, az emberek pontosan tudják, hogy az már jócskán a háború kitörése előtt is rekordokat döntött Magyarországon. A tartalékok fennmaradó részéért pedig már meg is érkezett az Orbán-kormány behajtásra. Persze nem úgy, hogy egyszer az életben vállalnák a felelősséget saját kormányzásuk következményeiért, hanem a vállalatok mögé bújva, mintha nem tudták volna az első pillanattól fogva, hogy a különadókat a vállalatok rá fogják terhelni az emberekre. Ezért nevezzük a Fidesz 2023-as költségvetését az elszegényedés költségvetésének, az üres pénztárcák költségvetésének.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anna!
Gratulálok a Momentum áprilisi fergeteges győzelméhez, ahhoz, hogy leszakadva a történelmileg kompromittálódott baloldalról, gyurcsányról, a politikai váltógazdálkodás valódi alternatívájaként léptetek a színpadra, s nyertetek. megnyerve az egész ország bizalmát, támogatását, hiteles, a nemzetnek elkötelezett politikusokkal, a globális nagytőke befolyását, irányítását naponta, kategorikusan elutasító irányvonallal.

Ki ez a némber, aki gúnyolódik azzal a holokauszttal, amit a magyarság elszenvedett, amikor létszáma a törökdúlás alatt 4,5 millióról 1,5 millióra csökkent?
Nem szégyenli magát ez a hullatipró?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés