Turmix a szabadstrandon

2022. június 25. 15:05

A problémával természetesen Szabó Tímea is tisztában van.

2022. június 25. 15:05
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Újra megnyílik a szabadstrand a Római-parton, számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Július közepétől lehet majd fürdőzni a Kossuth Lajos üdülőpart melletti szakaszon. Csupán azt »felejtette el« megemlíteni a főpolgármester, hogy nagyobb esők után a Fővárosi Csatornázási Művek helyi szivattyútelepe a szabadstrandtól pár utcával feljebb emberi ürülékkel kevert szennyvizet ereszt a Dunába. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolnak. Így volt ez tavaly is, amikor Óbuda DK-s polgármestere, az ábrándos tekintetű Kiss László jelentette be örvendezve: ötven év után újra megnyitották a római-parti plázst! 

A problémával természetesen Szabó Tímea, a körzet honanyja is tisztában van, hisz korábban a kormányzatnál is kalapozott a szennyvízprobléma megoldásáért. (Mintha nem tudta volna, hogy fővárosi tulajdonú és működtetésű területről van szó, Óbuda dolga lenne elvégezni a szükséges beruházásokat a szivattyútelepen.) Nem is érti az ember, miért akadt ki nála a számláló: »Beperlem a fideszes kerületi lapot, amelyik azt hazudta, hogy fekália folyik Óbudán a római-parti fürdőzőkre« – visította az Ezalényeg.hu hasábjain. Később elismerte, van ott egy szennyvíztelep, ahonnan »folyik némi esővízzel kevert szenny­víz a Dunába«. Azóta sincs változás. Toborozzák a fürdőzőket, megy a hülyítés. (Kis vizes színes. Tavaly nyáron, amikor Orbán Viktor azt javasolta, hogy a járvány miatt ezúttal, ha lehet, inkább a Balatont válasszuk az Adria helyett, Szabó Tímea nyomban a magyar tenger ellen kezdett kampányt. Erre dugig lett a Balaton…)”

Nyitókép: Szabó Tímea Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. július 01. 10:10
Ez a két figura az igazi környezetszennyezés, pontosabban közéletszennyezés.
critical man
2022. június 27. 01:36
Ingyen van, ez kell a prolinak.
Rocktoberi
2022. június 26. 15:44
Ezek meg a szavazóik nyugodtan fürödhetnek a fekáliában. Egylényegűek.
Vakfolt
2022. június 26. 10:10
Jelentem, erősen kellett koncentrálnom, de csak sikerült kiverni a képre. Az sokat segített, hogy letakartam a nyanya fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik