Budapest ismét megmutatja magát a világnak

2022. június 15. 20:39

Öt év után újra Magyarország ad otthont az egyik legnagyobb nemzetközi sporteseménynek, a vizes világbajnokságnak június 18. és július 3. között.

2022. június 15. 20:39

 Balázs Boldizsár írása a Mandiner hetilapban.

Az esemény elsősorban a nagymedencés úszásnak köszönheti előkelő rangját. Az olimpiák második legnépszerűbb sportágának világklasszisai a nyitónaptól, június 18-ától, szombattól versenyeznek majd a Duna Arénában, csakúgy, mint öt éve. Ahogy az olimpiákon, itt is egy bő hétig tart az úszóprogram, június 25-én, szombaton ér véget.

A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án <br> Fotó: MTI / Kovács Tamás
A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Milák Kristóf a 200 méteres pillangó címvédője, és a legutóbbi világbajnokság döntőjében úszott világcsúcsa továbbra is érvényben van. Az olimpián megtanultuk, a fő számán kívül is gyakorlatilag bármiben simán aranyesélyes lehet, amiben elindul – jelen állás szerint a 200 méteres gyorsban és a 100 méteres pillangóban. Címvédő Hosszú Katinka is, mindkét vegyes­úszó számban, ám neki az eltelt három év már a prioritások megváltozásáról szólt. Reméljük, olyan eredménnyel búcsúzik majd, amilyennel szeretne – az biztos, hogy az év csúcsversenyén telt házas stadionban szurkol neki a közönség. Ugyancsak címvédő Kapás Boglárka is, az ő második világbajnoki aranya nagyobb meglepetés lenne, mint az első volt 200 pillangón.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik