Mit jelent ma konzervatívnak lenni?

2022. május 20. 12:31

Fura ilyet megélni, de a konzervatív az új lázadó.

2022. május 20. 12:31
Dobsa István
Mandiner

Európában első alkalommal Magyarországon rendezték meg a világ egyik legjelentősebb konzervatív konferenciáját, a CPAC-et, melynek főszervezője az Amerikai Konzervatív Unió, idei társrendezője pedig az Alapjogokért Központ volt. Az eseményt fajsúlyát nagyban növelte, hogy beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, videóüzenetben köszöntött Tucker Carlson, de hosszú a sor, hiszen valóban izgalmas beszédeket hallhattunk.

Hallgatva az előadásokat, számos kérdés fogalmazódott meg bennem, az egyik és talán legfontosabb, hogy

mit jelent ma konzervatívnak lenni? 

Ha ezt 20 évvel ezelőtt kérdezik, éppen kamaszéveim legjavában, akkor valószínűleg valami olyasféle választ adtam volna, hogy a konzervatív az egy őskövület, olyasvalaki, aki nem halad a kor változásaival. Mindezek mellett valószínű elég unalmas is. 

Ha most kérdeznék meg ezt tőlem, akkor úgy fogalmaznék, hogy a konzervatív nézeteket valló egyén olyasvalaki, aki erősen próbál ragaszkodni azokhoz a szellemi értékekhez, viselkedési mintákhoz, amelyeket sokan gondoltak helyesnek vagy teljesen magától értetődőnek akár néhány évtizeddel ezelőtt is. 

Nem, nem azért változott meg a véleményem, mert idősebb lettem pár évvel. Azért mert, egyre inkább az az érzésem, hogy valami baja van ennek a világnak most. Az Európai Parlament úgy döntött, hogy ezek után már a férfiak is szülhetnek, átalakíthatják a gyerekek nemét, és akkor kezdik meg a szexuális nevelésüket, amikor mi még javában az osztás és szorzás művészetével bajlódtunk. Az esti filmezést is nehéz megúszni úgy, hogy a történetbe ne kerüljön bele legalább egy rendhagyó kapcsolat. 

Félreértés ne essék, mindenki saját maga dönti el, hogy milyen magánéletet kíván folyatni. Nem gyűlölők senkit,

kárpátaljaiként már korán megtanultam az élni és élni hagyni stratégiáját alkalmazni. 

A mindennapok zajló gyorsaságában viszont sokszor úgy érzem, hogy ezekkel a gondolatokkal most különcnek és lázadónak tűnhetek az új társadalmakban. Fura ilyet megélni, de a konzervatív az új lázadó. 

Bár sokan kérdezhetik, mi a bizonyíték akkor arra, hogy nem mi, vagyis a magamfajták látunk valamit rosszul és tévesen? A válaszom egyszerű: mit szólnának ezekhez a történésekhez korunk 50-80 évvel ezelőtti szereplői? Vajon a szabad szellemű Elvis szintén beállna az LMBTQ lobbi mellé? Mit gondolna Gahndi a férfiak szülési jogáról? Hogyan vélekedne Martin Luther King a BLM pusztításairól? 

Nagyon úgy tűnik, hogy a világ sajnos valóban beteg. Orbán Viktor miniszterelnök ma beszédében ironikusan arra utalt, hogy Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszerét kikísérletezték, most tavasszal a beteg megkapta a negyedik dózist, és teljesen meggyógyult. 

Isten adja, hogy ez a bizonyos ellenszer most már a világ más, nagyon beteg tájain is gyógyítani tudjon majd, és akkor talán visszakerülhet minden a normalitás talajára. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. május 21. 20:56
Ha valaki annak teljes mélységében, borzalmában és embertelenségben meg akarja ismerni, hogy a történelemnek azok a "haladárnyikjai", akik a puszta hatalomszerzés céljából akarják "megváltani" a világot, azok milyen feneketlen gazságig tudnak eljutni, annak ajánlom a "dicsö" francia forradalom (1789-töl jó pár év) alapos tanulmányozását. A "forradalmároknak" természetesen ürügy is kell, hogy a népet maguk mellé tudják állítani. Ez annak idején megvolt, mert a francia királyok tényleg elviselhetetlenül uralkodtak. De ahhoz a borzalomhoz (nem szívesen nevezem forradalomnak), ami akkor történt, ahhoz kell egy új emberfajta is, ez bolsevikok elöször beazonosítható öslénye volt. Ez az élölény akkor alakult ki, és azóta köztünk él. Belöle származtak le a bolsevikok, kommunisták, de valójában a nácik is egy oldalágon. Az ö mottójuk egyszerü és hatékony: "Mi tudjuk, hogy merre kell menni, a mi oldalunkon van az igazság. Kövessetek bennünket, nektek is jó lesz. De ha nem követtek minket, ellenségnek tekintünk benneteket." Az ideológiai nyomás, a zsarolás, az igérgetések, a fenyegetések és az eröszak optimális kombinációjával ez a stratégia a mai napig müködöképes. Ez egy rendkívül rugalmas rendszer, mindig képes az adott történelmi helyzethez alkalmazkodni. Pl. Régebben kinyírták az ellenfeleiket, ma már "csak" kiközösítik, elbocsátják a munkahelyéröl, lehetetlenné teszik. Ez ma éppen olyan hatékony tud lenni, mint régen a kivégzés.
egynick
2022. május 20. 18:45
Manapság a magukat konzervatívnak hazudók büszkék a saját tahóságukra. A szerző őket védi.
Akitlosz
2022. május 20. 15:27
"Mit jelent ma konzervatívnak lenni?" Nem tudja mi? Hát ez az alapvető probléma ma a konzervatívnak levéssel. Nem nagyon van benne konkrét tartalom azon túl, hogy a balhibbantság az nem jó.
lhotx
2022. május 20. 13:56
Konzervatívok = akiknek megvásárlását a Világpénzesek drágállották, s inkább az olcsóbban kapható progresszívokat tették zsebre. Konzervatív módja a nagy tömegben nyüzsgő emberek kihasználásának az, amit Marx és bandája azért lengetett olyan bőszen, hogy leplezze azt a -- m á s i k -- módot, ahogyan ők ,,haladókként" használják ki UGYANAZT az embertömeget. Akiknek van pénzük a túldrágított politikára VERSUS akik nem a saját pénzüket használják rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik