Elbukott Jakab Péter jelöltje a Jobbik-elnök választókerületében

2022. április 4. 0:49
A Jobbik elnökéről elmondható: immár 12 éve nem könyvelhet el sok sikert a politikában.

Újabb választási kudarcot könyvelhet el Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Jakab Péter 2010-ben lett önkormányzati képviselő Miskolcon, de nem tudott egyéniben nyerni – a harmadik helyen végzett a fideszes és a szocialista jelölt mögött –, csupán listán jutott be a testületbe. A politikus 2014-ben ismét megmérettette magát, ám egyéniben ismét nem sikerült győznie, a Fidesz és az MSZP jelöltje megint előtte végzett. Polgármesterjelöltként ugyancsak elindult, de a baloldali jelölt (Pásztor Albert Zoltán) és a fideszes Kriza Ákos is legyűrte őt. 2018-ban már az országgyűlési választásokon indult el Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú körzetében, de ezúttal is a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött végzett.

Jakab Péter aztán az októberi ellenzéki előválasztáson is alulmaradt: a Jobbik-elnököt Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) is megelőzte, így nem jutott be a második fordulóba. 

2022-ben Jakab Péter aztán úgy döntött, nem indul el egyéniben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében. A Jobbik helyette Szilágyi Szabolcsot jelölte, aki azonban több mint 3000 szavazattal kikapott Csöbör Katalintól, a Fidesz-KDNP jelöltjétől. 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés