Szeretem Brezsnyevet

2022. január 19. 15:34

Szentesi Zöldi László
Facebook
Az amerikaiak általános elhülyülése vezetett oda, hogy most ezt a féleszű vénembert kell bámulnunk.

„Az öreg pártfőtitkárt, aki elalszik a nemzetközi tanácskozásokon. Aki mindig elszundít, miközben hozzá beszélnek a kamerák előtt más kormányfők. Aki topog, mászik, nem tud felmenni egy repülőgép lépcsőjén, tomporára esik, majd feltápászkodik, hogy majd ő megmutatja, milyen az igazi vöröskatona.

Szeretem Brezsnyevet.

Egy éve uralkodik már a kopott öregúr, aki hamarosan meglengeti majd nekünk a nagy októberit. Igen, mert pont ennyi esze van. Ha nem simogathat kislányokat csillogó tekintettel – míg el nem alszik állva – addig nem is Brezsnyev.

Hamarosan egy színes nő váltja fel őrhelyén a mestert, de mondok én valamit: már most sem ő, tudniilik Brezsnyev uralkodik, tulajdonképpen mindegy, kié az ostor a bakon.

Hogy itt tart Ulysses S. Grant, John Wayne, Ronald Reagan meg ezer más valóságos amerikai hazája, önmagában jelzése a nyugati civilizáció megroppanásának. Az amerikaiak általános elhülyülése vezethetett oda, hogy most ezt a féleszű vénembert kell bámulnunk.”

MTI Fotó: Szebellédy Géza

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne bántsd Brezsnyevet. Kádár letudta néhány puszival, rendjellel, moszkvai látogatással a kötelezőket, s a nép élhetett a legvidámabb barakkban. Moszkvából nem szóltak bele a kisember hétköznapjaiba, a családi életébe, nem akartak a gyermekeinkből buzit, az afganisztáni kalandba nem vittek magyar bakákat - Afrikában most mit keresünk, s mit kerestünk legutóbb vattaként Afganisztánban - , nem számolták fel a magyar kultúrát - jó, tudom, volt a három T rendszere, a csókosok, Konc Zsuzsa és társaik nyalták le a tejfölt, sok volt a megalkuvás - , olcsón kaptuk a földgázt, a lakótelepeken lakók az eget fűtötték, a nyugati kereskedők nem vásárolhatták fel a magyar piacot, a termelő kapacitást, az üzletekben lehetett egészséges magyar árukat, zöldséget, gyümölcsöt kapni, élt a falu - mára az uniós csatlakozás kivégezte, elnéptelenedik, Kádár alatt olvastak az emberek, ma alig, nagy a sötétség, a műveletlenség, nem voltak ekkora vagyoni különbségek, a falun a párttitkár, a Tsz-elnök, az orvos háza nagyobb volt, de a többiek is építkeztek, a társadalmi mobilitás a rendszerváltás után az 1938-as szintre esett vissza - lásd Ferge Zsuzsa tanulmányát - , a melós, a paraszt gyermeke bármi lehetett, a zsidó értelmiség nem nyomta a vidékiek arcába, hogy bunkó, büdös lábú parasztok.

Majd 2024-ben dicsérni fogod a 78 éves Trumpot, hogy mennyire fitt, ugye?

Moszkvai vicc 1991-ből. Két csontváz beszélget:
-Mikor voltál életben?
-Ó én Brezsnyev elvtárs idején éltem.
-És mikor haltál meg?
-Andropov elvtárs pártfőtitkár idején haltam meg. És te mikor éltél?
-Én a „persztrojka”, az átszervezések idején.
-És mikor haltál meg?
-Megőrültél? Én még életben vagyok.

Brezsnyev a beteges – A szóbeszéd szerint a következő bajokban szenvedett: szívbaj, rák, máj elégtelenség, tuberkulózis, vese elégtelenség, psoriasis, lepra, köszvény és herpesz. Több mint száz külföldi luxus és sportkocsi birtokosa, aki azonban sohase tanult meg vezetni.

Ezért írtam, kíváncsi vagyok a reakciókra A Kádár népéhez tartozó, sorolható ismerőseim kemény DK-s és MSZP-s szavazók, s nem kevesen nagyobb antiszemiták, mint a jobbikosok. Szerintem még vannak olyanok is, akik szerint még él Kádár.

Szóval az volt a szocializmus népe, szerinted mik a 90 utáni időszak legjellemzőbb karakterei?

A festmények élvezetéhez egyenesen tilos megtanulni festeni.
Egyébként autót is a falakon lévő üres helyek miatt vesznek milliók.

Csak a hosszú lista elejéről csemegéztél........

Melyik magyar "A" osztályú politikus lakik Hszi Csin-ping elnök valagában?
A nevét írd le válaszul!
Kösz!

Melyik magyar "A" osztályú politikus lakik Hszi Csin-ping elnök valagában?
A nevét írd le válaszul!
Kösz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés