Szabad világ van, ott kampányol Orbán is, ahol és akiért jónak látja

2022. január 19. 19:28

Eörsi Mátyás
Facebook
Beavatkozásnak azt hívják, amikor Oroszország bevonul Kazahsztánba leverni az ottani tüntetéseket.

„Amikor Donald Trump a nyilvánosság előtt kinyilvánítja, hogy Orbán győzelmét óhajtja, az nem beavatkozás a magyarországi választásokba.

Amikor Orbán Viktor Litvániába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a litván választásokba. (Kubilius elvesztette a választást.)

Amikor Orbán Viktor Grúziába/Georgiába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a grúz/georgiai választásokba. (Szakasvili elvesztette a választást.)

Amikor Orbán Viktor Szlovéniába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a szlovén választásokba. (Jansa megnyerte a választást.)

Amikor az európai intézmények végzik a dolgukat és megállapítják, hogy Magyarországon tíz év óta folyamatosan sérül a jogállamiság, az beavatkozás a magyarországi választásba.

Csak, hogy jobban értsük.

Azért a magam véleményét is ideteszem: Egyik sem beavatkozás a választásba. Szabad világ van, ott kampányol Orbán is, ahol és akiért jónak látja. Ezt tartalmi okokból lehet vitatni, lehet neki örülni, ki-ki politikai ízlése szerint. De beavatkozásnak nem ezt hívják. Beavatkozásnak azt hívják, amikor Oroszország bevonul Kazahsztánba leverni az ottani tüntetéseket. Az bizony durva beavatkozás, nagyban hasonlít 1956-hoz.

Hja, hogy Orbán ezt nem beavatkozásnak tartja, hanem dicsérendő politikai lépésnek? Lelke rajta, és a rá szavazók lelke is. Azokról beszélek, akik annyira szeretnek másokat kommunistázni.”

Fotó: PETRAS MALUKAS / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát még amikor az amerikaiak bevonulnak demokráciaexport célzattal.
De mindig van az illető országnak valamije, amit érdemes kibányászni.
Vagy, esetleg Izrael közelében fekszik, ill.: mindkettő.

"nagyban hasonlít 1956-hoz."

Akkor hasonlítsuk össze a harcok utáni fényképeket.

Nem beavatkozás, amikor "teljes körű választási megfigyelést" kérnek a magyarországi választásokon, mert a kormány 'esetleg' meghamisítja a szavazatokat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés