Békével a tökéletes boldogság felé vezető úton

2022. január 19. 12:15

Csender Levente

Úgy jött el az új év, hogy észre se vettem, az első hetek is elsuhantak, mielőtt bármit megtervezhettem volna. Mire édesanyám töltelékes káposztája és a lányommal sütött diós kalács elfogyott, már bokáig jártunk 2022-ben. Így telt el az elmúlt év is, egy pillanat volt az egész, a legnagyobb hozadéka, hogy ismét alkotótársa lehettem Böjte Csabának, s ebből újabb könyv született, a Böjte Csaba füveskönyve 2. – Boldogsághoz segítő gondolatok. Sokat tanultam az elmúlt két évben Csaba testvértől, nemcsak a könyvben leírtakból, hanem az együtt töltött idő alatt is, amíg a könyv készült, amíg utazgattunk Erdély-­szerte, közösen gombászhattunk, részt vehettem az alapítvány mindennapjaiban. A felnőtt életem legnagyobb próbatételén mentem keresztül, s ha nem így alakul, lehet, hogy megroppantam volna, de így alakult, s ezért is hiszem, hogy a Jóistennek gondja van rám is. Néha olyan súlyokat pakol a hátamra, hogy azt hiszem, már nem bírom el, aztán meglepődöm, hogy jé, megy ez is. Nem arra terel, amerre én akarok menni, hanem arra, ami nekem a legjobb.

Ez évre nincsenek nagy vágyaim, csak békét szeretnék, a munkához szükséges nyugalmat, hogy a vállalt feladataimat teljesíteni tudjam. Megtalálni azt a belső egyensúlyt és békét, amelyet a felbolydult külvilág nem tud megborítani, no meg a boldogságot.

Megígérem magamnak, hogy a maratonokat negyedévente lefutom, dolgozom, írom a regényem, nyári sátrazást tervezek a gyerekeimmel, kajaktúrát, fesztivált, mert lassan kamaszok, ideje kivinni őket az éjszakába. Ja, meg a továbbtanulás egy autizmussal élő gyerekkel. Egyelőre nem látom a lehetőségeket, de bízom benne, hogy arra is lesz megoldás. Folyamatos küzdelem ez, nem nagyon lehet leülni. Nem a tökéletességre törekszem, hanem a teljességre. Csak egészség legyen, mondták a régiek. Testi, lelki és szellemi egészség. Anélkül nincs semmi. Meg hogy ezek mind egy irányba mutassanak. S legyen elég hitem, hogy a terveimet jó végre tudjam vinni. Legyen elég szeretet bennem embertársaim felé, hogy ne csak kapni, hanem adni is tudjak. Tegyem le, amit cipeltem, ami már nem épít, ajánljam Isten kegyelmébe, s lépjek tovább.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés