A zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérésére – üzeni Márki-Zaynak a Mazsök elnöke

2022. január 11. 15:25
Előremutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni – írta a hódmezővásárhelyi polgármesternek Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány vezetője.

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – fogalmazott hétvégi videójában Márki-Zay Péter. A nagy botrányt kiváltó kijelentést azt követően tette, hogy kollégánk, Veszprémy László Bernát egy a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt a baloldali miniszterelnök-jelölt.

A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay videójában hazugságnak nevezte a portálról később eltávolított anyagot, noha korábban

a több éve elhunyt Arthur J. Finkelsteinre utalva Orbán Viktor „egy melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadójaként” célzott.

Mindezek nyomán Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke nyílt levelet írt a hódmezővásárhelyi városvezetőhöz, melyet az alábbiaknak, teljes terjedelemben közlünk:

„Tisztelt Polgármester úr!

Nagy érdeklődéssel figyelem a már ismétlődő vasárnaponkénti stand up comedy előadásait, amelyek méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét.

Már vizionálom jövő vasárnapi bejelentését, amely az eheti megnyilatkozásának folytatásaként a Terror háza bezárásáról és az eredeti funkció visszaállításról szólna. Hiszen a Fideszes zsidók számbavétele nyilván Önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból se, mint fideszest se, mint zsidót!

Amikor Finkelstein urat említette, mint antiszemita zsidót, vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán.

Mindezzel együtt úgy gondolom,

előremutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni.

Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben.

Kívánok Önnek bölcsességet, önmérsékletet és józan ítélő képességet!

Üdvözlettel:

Szabó György

kuratóriumi elnök”

Nyitókép: Márki-Zay Péter (MTI)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek. Türelem jó!

Sorosban van zsidósággal takaródzás. Számodra úgy tűnik, Orbán Viktor persona non grata Izraelben? Hogy ki az antiszemita, azt leginkább ők döntik el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés