Rezsicsökkentés és politikai felelősségvállalás

2021. december 4. 9:30

Gallai Sándor
Corvinák
A privatizáció okolható néhány súlyos társadalmi és politikai anomáliáért.

„Hazánkban tanuló külföldi hallgatók rendre rácsodálkoznak a politikai bal- és jobboldal rezsiköltségek ügyében látványos helycseréjére. Nem értik, hogy egy magát a jobboldalhoz soroló párt kormányzati pozícióban miért szabályozta – és tartotta infláció alatt – a háztartási felhasználású földgáz és villanyáram árának emelkedését 1998 és 2002 között, s miért hajtott végre egy összességében mintegy 25%-os (távhő esetében 22,6%-os, egyéb közműveknél – víz, csatorna, PB-gáz, kéményseprés, szemétszállítás – 10-10%-nyi) árcsökkentést 2013-2014-ben. Azt is furcsállják, hogy egy magát baloldalra pozícionáló párt hogyan érvelhetett – a szabályozás helyett – a világpiaci árak követése mellett, és miért engedte a 2002-2010-es kormányzása idején az áram árának a megduplázódását és a földgáz háromszorosára drágulását. És hogyan támadhatja az Ellenzéki Összefogás a hatósági ármeghatározás intézményét a 2022-es országgyűlési választás előtt, és miért ragaszkodik a kormányzó Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséhez.

A helyzet megértéséhez és megértetéséhez érdemes felidéznünk, hogy a magas államadósság és a súlyos adósságteher nyomása alatt az 1994-1998-as ciklusban a szocialista-liberális kormány a közüzemek jelentős hányadát privatizálta, és ezzel Magyarországon az Európai Unióban – a brit mögött – a második legmagasabbra nőtt a magánszektor gazdaságon belüli aránya. A korábbi országos monopolcégeket regionálisan felváltó transz- és multinacionális vállalatok többnyire kizárólagos szolgáltatói pozíciókat szereztek egy-egy adott területen, az állam viszont megtartotta a szabályozói szerepét az egyetemes (é. lakossági) szolgáltatások terén.

A privatizáció nem hozott se versenyt, se alacsonyabb árakat, ellenben közvetlenül okolható néhány súlyos társadalmi és politikai anomáliáért."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"1995. március 1-jén a privatizációért felelős tárca nélküli miniszternek nevezték ki, majd miniszterként 1996. szeptember 15-én vette át az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium vezetését a Horn-kormányban. "

Nem ismerem közelebbről Suchmant.
Viszont: egy istentisztelettel az elhurcolt magyarországi zsidó emberek emlékére - egyetértenék.
Nem rendszeresen, de egy ilyen zsidó istentisztelet 100%-ban helyénvaló, amit az emlékükért a magyar állam-nemzet-nép a nép házában megtehet, utólag.
Azért, mert mindannyiukat, öregeket, gyerekeket, és mindenkit: elhurcoltak az otthonukból.
Ez elfogadhatatlan, utólag és mindenkor.

KÉPBEN VAGYOK AZZAL, AHOGYAN NÉMETORSZÁGOT ELŐRE KITERVELTEN, FOKOZATOSAN A KONCENTRIKUS KÖRÖKÖN HALADVA, ALJAS MÓDON TETTÉK TÖNKRE, A cITY ÉS A wALL sTREET. Csakhogy mindenhez partner kell, Hitler pl. megtehette volna, hogy a harmincas években, még a háború előtt kommandókat küld az USA-ba és adott jelre, egy időben a pénzmágnás bergeket, goldokat, childokat: LIKVIDÁLJA. Ehelyett az európai egyszerű zsidósággal aljaskodott, akik csak élni szerették volna az életet.
OberEnnsinnen 2021. december 2. 9:56
7
@buckafej
1. KOnkrétan ezzel kezdődött, de már ezelőtt a Magyar Királyság tönkre lett téve, ama Szerencsés Fortunatus Imre Magyarországra küldésével - egyenes következménye a magyar kincstár elsikkasztása Fortunatus részéről, majd emiatt az éhezők Dózsa-felkelése, majd közkatonák hiányában - a felkelés miatt - Mohács.Tehát ezzel kezdődött:
2. "1653-ban, Oliver St John javaslatára, Cromwell hivatalos utasítást adott ki, hogy "Menasse ben Israel, a zsidó nemzet rabbija, akit nagyra becsülnek tudása és az állam iránti jó ragaszkodása miatt, hogy Amszterdamból ezekre a részekre jöjjön"."
3. Majd: 1789; a harmadik rend jobban tudja kormányozni Franciaországot, mint a király, ezért - PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ!!! - a királyt hazugságpuccsal megbuktatták és megölték.
4. 1913, - titkosan - létrehozzák a FED nevű magánbankot, amely kölcsönöket folyósít az USA kormányának, amely kamatos kamattal fizeti vissza, ill. az USA-megnyerte háborús jóvátételek a FED-ben landolnak.
5. A történet lényege, amiért a királyságot kiiktatták a történelemből: a király is tulajdonnal (PÉNZ) fizetett, de minden esetben a birtok, a királyi birtok, azaz: a HAZA érdekében végzett tettekért.
6. A FED ugyanígy jár el, korlátlan pénzforrásra támaszkodva nem a HAZA/HAZÁK szolgálataiért fizet, hanem a HAZA/HAZÁK elárulásáért, átjátszásáért a FED-érdekkörbe tartozó rablóhatalomnak.
Ennek a magyar ballibek az ősei Antantbarátok - azaz a magyar nemzeti érdek elárulói
- voltak, már 100 évvel ezelőtt. a Károlyi vezette Függetlenségi és 48-as Párt, a Jászi Oszkár vezette OPRP, és az MSZDP részvételével, de mindenekelőtt a Szabadkőműves (nem magyar szuverén alapon álló) páholyok.
A történelem ismétli önmagát, a ma a páholyok egyik tagja a Fleck nevezetű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés