Barts Balázs és a sofőr fegyelmije önmagán túlmutató jelenség

2021. december 1. 9:43

Ambrózy Áron
Facebook
Szenvednek a bűnösök. Éljen a párt!

„Barts Balázs és a sofőr fegyelmije önmagán túlmutató jelenség. Ezek leképezik, hogyan állnak hozzá a hatalomhoz és a felelősséghez a haladárok. A hatalmat imádják, kivételezettek, felkentek, azt tesznek, amit csak akarnak. A felelősséget pedig sosem vállalják. Lerázzák magukról, mint kutya a vizet. 

Ellenpélda. Egy éve számolgatja a politikai veszteséget a kormány amiatt, mert nem jött ki a matek, messze több lélegeztetőgépet vásároltak a járvány kitörésekor, mint amennyire végül szükség lett. Akkor úgy kalkuláltak, hogy a különböző hullámok csúcsán akár 20 ezer covidos ápoltnak is szüksége lehet légzésrásegítésre a kórházakban. Ma már látjuk, ez a legdurvább hetekben is ezer alatt marad. 

A kormányzat lenyelte a békát, a kormányinfón Gulyás Gergely elismerte, hogy ezt benézték. És mivel a járvány kitörésekor hatalmas lökdösődés volt a piacon, ezért még a milliárdokat is rájuk lehet olvasni. Mit tett volna ebben a helyzetben a progresszív oldal? Hát adott volna egy fegyelmit az operatív törzsben dolgozó két járványmatematikusnak és biostatisztikusnak, azt minden rendben.

Az a csicskamédia, amelyik hétről hétre tornáztatja Gulyást a kormányinfón a lélegeztetőgépek beszerzése miatt, az ebben az esetben elégedetten elengedte volna az ügyet. Mert hogy nincs itt látnivaló, Béla és Józsi fegyelmit kapott, szenvednek a bűnösök. Éljen a párt!”

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem. Mert pontosan tudjuk, hogy mi, a saját életünkben is túltoltunk dolgokat. Mondjuk én pont nem wc papírral, de minden dolgot fertőtlenítettem. Pl. Megsütöttem a sütőben a leveleket is. Hülyeség volt, de akkor jó ötletnek tünt.
A pcr teszteknél pedig a felhasználáshoz labor kapacitásra lett volna szükség. Ami csak növelte volna a költségeket, szemben a gyors tesztekkel, amik elérhetővé váltak egy idő után.

Ha lenne eszed, akkor nem mondanál ilyeneket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés