Az Ördög Anonymusa

2021. november 28. 8:10

Németh Péter
Népszava
Hatalmas lendülettel vetették magukat az Ördög ügyvédje nyomába, miközben itt és most szemet hunynak Anonymus felett.

„Talán már két hét is eltelt azóta, netán több, hogy a kormánypárti sajtó belekezdett a Városháza eladási kísérletének történetébe. Naponta több oldalon tálalják az újabb és újabb hangfelvételeket, már a rendőrség is belekezdett a nyomozásba, ha jó olvastam egy sor bűncselekmény gyanújával. Mellesleg igazán meglep ez a szorgalom, amellyel az ismeretlen tettes elleni nyomozást elindították, főként azok után, hogy hasonló lendülettel vetették magukat az Ördög ügyvédje nyomába, miközben itt és most szemet hunynak Anonymus felett. De persze tegyék, ha valóban történt (volna) valami törvénytelen, ha tényleg rábukkannak korrupcióra, és valóban rábukkannak valami szabályellenes eladásra, leplezzék csak le a bűnöst.

Itt azonban, azon kívül, hogy már ki tudja hanyadik embert sározza be a jobboldal erre felkért, ezzel megbízott médiája, az égvilágon semmi nem derült ki. Legfeljebb annyi, hogy emberek beszélgettek, és – ha jól értem – még a Városháza eladása is szóba került. Ugyanakkor egy szó sem éri azokat a tranzakciókat, amelyekkel a kormány kizsilipeli az állami vagyont, és tereli a magántulajdon irányába, mint ahogy arról sem, hogy látszólag törvényes úton, valójában elfogadhatatlanul lapátolja ki a pénzt olyan területekre, ahol aztán ezek a pénzek eltűnnek, kideríthetetlen utakra (zsebekbe) kerülnek.”

Fotó: Behrouz MEHRI / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Ördög ügyvédje nevű blog 2019. október 2. és 7. között naponta friss bejegyzésekben számolt be Győr fideszes polgármesterének titkolt ügyeiről.
MÁR TÖBB, MINT 2 ÉVE TÖRTÉNT.A
DK-s politikus (Czeglédy) felé terelte a gyanút az is, hogy a Facebook szerint az ő bankkártyájáról fizettek ki 27 ezer forintot a borkais posztok reklámozására. De az ezt bizonyító IP-címek beszerzése előtt lezárták a nyomozást.
Czeglédy számítógépén találtak ugyan olyan szöveget, ami majdnem pontosan megegyezett egy Ördög Ügyvédje-bejegyzés szövegével, de nem tudták bizonyítani, melyik keletkezett előbb.

A nyomozás nem tudta feltárni, hogy a láthatólag igen profi szivárogtatók miért követtek el - akár véletlenül, akár direkt - akkora hibát, mint a telefonszám megadása.

Az ügynek a vége is fura: augusztus 27-én a rendőrök még azt írták, folytatnák a nyomozást, amihez külföldről várnak adatokat.

Erre írja Németh Péter abszolút pofátlanul, hogy
"Hatalmas lendülettel vetették magukat az Ördög ügyvédje nyomába, miközben itt és most szemet hunynak Anonymus felett."

Lefordítom:

Nem elég, hogy Gyuribácsi húzott a nadrágszíjon, még a korrupciós
dohányból való részesedés is ugrott. Ezt a pechet!

"semmi nem derült ki. Legfeljebb annyi, hogy emberek beszélgettek,"
Nem is beszélgetett senki senkivel.
Cápákról pedig abszolúte nem esett szó.
Legfeljebb Attenborough-filmekben, ott igen.
De mi köze Attenborough-nak a budapesti Városháza megkopasztásához.
Ugye, hogy semmi...
Ennyit a sározó kormánypárti Orbán-sajtóról...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés