Magyarországon akkor lesz családbarát kormány, ha az a kormány nőbarát is egyben

2021. november 25. 9:41

Cseh Katalin
Facebook
Ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt.

„A nők elleni erőszak nem magánügy! November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Szinte egy lány sem tud úgy felnőni, hogy ne érné legalább egyszer az életében valamilyen bántalmazás, legyen az szóbeli, lelki, testi, szexuális vagy éppen gazdasági erőszak.

Minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről, ez jelenleg Magyarországon több mint 760.000 nőt jelent. És az erőszak nem válogat: minden etnikai csoporton, társadalmi rétegen és lakóhelyen belül hasonló arányban találkozunk áldozatokkal és bántalmazókkal.

Magyarországon akkor lesz családbarát kormány, ha az a kormány nőbarát is egyben. Ehhez igenis foglalkozni kell a nőügyekkel és tenni is kell értük! Ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt, a magyar államnak pedig támogatnia kell a családon belüli erőszakkal és a nőkkel foglalkozó civil szervezetek munkáját anyagilag és törvényileg is.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 760.000-t megszámolta?
Ebből a 760.000-ből hányan pofozták meg az őket ért erőszak előtt az illető férfit? Vagy nőt? A 760.000 ből mennyit bántott nő és mennyit férfi?
Szerintem Cseh Katka kicsit hazudozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés