Így mossák az agyadat szépen csendben

2021. november 22. 12:19

Volner János
Facebook
Ne feledjük: aki mindenki és minden mellett kiáll, az valójában nem áll ki semmi és senki mellett.

„Az ElkXrtuk filmnek a kulcsjelenete az volt, amikor szembesítették a nézőt azzal a gyurcsányi gondolatmenettel, hogy nem egy politikai értékrendet kell képviselni, és azt kínálni az embereknek, hanem színházat játszva »megkérdezni« az emberektől, hogy mit akarnak, és a kirakatba tett politikát aszerint kell alakítani (az önellentmondásokat gondosan elrejtve). Ez egyébként teljesen független attól, hogy a többség valóban azt akarja-e, a lényeg, hogy egy hangos kisebbség akarja, és úgy tűnjön, hogy igen, ez a népakarat.

Ez pontosan ráillik a mai helyzetre is, ha az összefogást nézzük:

– Baloldali kormányt szeretnének az emberek? Régi kommunistákat, liberálisokat, az LMBTQ propagandát, multinacionalizmust és az »Egyesült Európai államokat« képviselve?

– Igen. Meg is kapják: Gyurcsány és a posztkommunista emberei, továbbá a liberális baloldali pártok részvétele garantálja ezt. Örömmel járulnak az urnák elé a régi munkásőrök, tanács és TSZ-elnökök, nem tudván, hogy nem a klasszikus baloldaliságra, hanem a szélsőséges liberalizmusra szavaznak. De nekik mindegy: ahol ott a vörös szín, és ahol ott vannak a régi gárda emberei, részükről ott a szavazat.

– Jobboldali kormányt szeretnének az emberek? Keresztény, nemzetet építő és a nemzetért kiálló, konzervatív kormányt?

– Igen. A »jobboldalinak« hazudott Jobbikkal és Márki-Zay Péterrel (azt hangoztatják nekik, hogy) megkapják. Hogy egy jobboldali kormány hogyan valósítható meg többségében kommunistákkal és szélsőliberálisokkal? Moldova klasszikusát idézve: »Ezen gondolkozni szigorúan tilos!«”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés