A Városháza vagyona és a Bajnai-féle kriptokomcsik

2021. november 21. 13:48

A baloldal népszerűsége, köszönhetően a Városházán kitört ingatlanbotránynak, egyre csökken.

2021. november 21. 13:48
null
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Ezeket az embereket onnan lehet felismerni, hogy gondterhelt arccal lehet látni őket arról nyilatkozni, hogy roppant drága mulatság, szinte már úri huncutság vasutat, gáz- és vízműveket meg repülőtereket fenntartani, üzemeltetni. Az államról pedig amúgy is tudható, hogy szörnyű gazda, a szent piacról és a törvényekről viszont egy óvodás is azonnal rávágja, hogy tökéletes, hibátlan, mindent is elintéz. Ráadásul úgy, hogy mindenki elégedett és gazdag lesz, ami miatt elkerülhetetlen, hogy az összes állami vállalatot azonnal vagy néhány éven belül el kell adni a franciáknak.

Ezt ők liberalizációnak szokták becézni, mi viszont az állami vagyon kiárusításának. Ezeket a külföldieknek eladott cégeket aztán igen nehéz és költséges dolog visszaszerezni, ellenben kötelező feladat, mert a francia befektető hajlamos pia­ci fejjel gondolkozni, ami a gyakorlatban azt szokta eredményezni, hogy a szent piac oltárán áldozva addig emeli a villany vagy a gáz árát, ameddig nem szégyelli. Ilyenkor persze visszajönnek a nemzeti kormányok, az emberek ugyanis a saját bőrükön érzik, hogy a komcsik beszélni ugyan tudnak, de előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből, akkor meg igen nagy bajok lesznek, mondjuk négyszer annyit kell fizetni a villanyért, és így a jobboldal visszavásárolja az elherdált vállalatokat.

Ezt csak azért meséltük el, mert úgy látszik, hogy a negyvenmilliárd forintot érő, műemléki védelem alatt álló Városháza is hirtelen túl drága meg fenntarthatatlan lett, és Karácsonyék nagy titokban elkezdtek ötletelni, hogy miként tudnák úgymond racionalizálni a költségeket. Mondjuk úgy, hogy eladják az épületet, aztán mondjuk, ahogyan azt Gyurcsányéktól tanulták, jó drágán visszabérlik. Dupla haszon. Illetve veszteség.

Mindegy, majd kidumálják.

Az ügy a maga sajátos módján amúgy roppant szórakoztató, mert két hete lényegében minden napunk úgy kezdődik, hogy Anonymus mond valamit, amit aztán Karácsony drámai hangon, perrel fenyegetőzve igyekszik megcáfolni, azonban pár órán belül dokumentumok, kép- és hangfelvételek kerülnek nyilvánosságra, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a lusta és inkompetens főpolgármesternek halvány lila gőze sincs róla, hogy mi történik a hivatalában.

Vesszőfutás ez Karácsonynak, a legkevésbé sem lennénk meglepve, ha rövid időn belül elhagyná a süllyedő és félig eladott Városházát.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2021. november 22. 00:59
Az ügy lassan egy kivégzés ritusát idézi. Gergő porig ég, nap mint nap demonstrálva teljes alkalmatlanságát. Már fanatikus ellenzéki barátaim is hajtogatják, hogy valaki nem lehet ekkora balfasz!!
Pierre
2021. november 21. 20:02
Hogyan kerül egy bűnügyi zár alatt lévő szálloda Mészáros Lőrinchez, aztán Tiborczhoz? https://24.hu/fn/gazdasag/2021/11/17/lifestyle-hotel-bunugyi-zar-quaestor-meszaros-lorinc-tiborcz-istvan
-Zsolt-
2021. november 21. 19:36
Rúdtáncos Bencike már ingatlanhasznosításban is szakért? Itt nem a cicanadrág kiválasztásáról van szó, tündérke! :))
Box Hill
2021. november 21. 18:46
Száz liba egy sorba, mennek a városházára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik