Ismeri-e a lehetetlent Orbán Viktor?

2021. október 27. 19:28

Kárpáti János
Klubrádió
Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást.

„Magyarországon az aktuális közhatalomról sok rosszat lehet és kell elmondani, de ez alól első látásra méltánylandó kivétel, hogy legalább oltáspárti: minden utcasarkon ott működik Merkely Béla, s vele együtt az oltás, valamint Magyarország.

Illetve – működik? Az oltottak száma csak csigalassúsággal nő, a múlt csütörtök óta mindössze 9 ezerrel. Annál inkább emelkedik a szennyvízben levő koronavírus-örökítőanyag koncentrációja, a napi új fertőzöttek, a halottak és a lélegeztetőgépen levők száma. Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást. Talán úgy gondolja: ha elismerné azt, amit a szakemberek állítanak, hogy például a maszk jelentős mértékben akadályozza a fertőzés továbbadását, akkor azt az emberek úgy vennék, hogy nem is olyan fontos az oltás. Még ezt a logikát is hajlandó lennék elfogadni, de akkor, Miniszterelnök úr, tessék kiterjeszteni az oltási kötelezettséget. Hogy mást ne mondjak, az íreket rá lehetett arra szorítani, hogy a kocsmában ne cigarettázzanak, inkább az utcáról az ablakon kifelé fordított tévéképernyőn nézzék a meccset. Talán a futball világából vett példa utat talál az illetékes fülekhez. Tisztelt Orbán Viktor, Ön nem ismer lehetetlent. Hát akkor ne ismerjen, még választások közeledtével sem.”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés