Az a dolgunk, hogy ne érje hátrány a nőket és lányokat

2021. október 25. 18:15

Cseh Katalin
Facebook
Segítsük őket minden rendelkezésre álló eszközzel!

„Külpolitikai kezdeményezéseink során a nemek közötti egyenlőség elősegítése, valamint a negatív diszkrimináció felszámolása fontos szerepet játszik, de vannak olyan területek – például a kereskedelmi megállapodásaink –, ahol még akad tennivaló.

Ezért örülök annak, hogy a témában tavaly elfogadott jelentés határozottan foglalkozik ezekkel a létfontosságú kérdésekkel, miközben felszólít a nők nagyobb képviseletére valamennyi uniós intézményben, különösen az Európai Külügyi Szolgálatban.

A jelentés elfogadása azonban csak az első lépés volt, most arra kell összpontosítanunk, hogy azt végre is hajtsuk. Erről a végrehajtásról kérdeztem a bizottsági ülésen az EKSZ nagykövetét. De felhívtam a jelen lévő kollégák figyelmét arra is, hogy ha a nemek közötti egyenlőségről beszélünk, akkor nemcsak határainkon kívül, hanem a határainkon belül is akad tennivaló. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az EU-n belül vannak olyan kormányok, amelyek odáig mennek, hogy csak azért vétóznak meg állásfoglalásokat, mert abban szerepel a gender kifejezés. Hogy világos legyen: a gender equality például azt jelenti, hogy nemek közötti egyenlőség, a gender ugyanis »nem«-et jelent.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az EU-n belül vannak olyan kormányok, amelyek odáig mennek, hogy csak azért vétóznak meg állásfoglalásokat, mert abban szerepel a gender kifejezés."

Hazugság.

Azért vétóznak, mert a gender ideológia szerepel benne, amely tagadja a biológiai nemet és ennek értékét a társadalom szempontjából.
CsK állításából hiányzik az a szövegkörnyezet, amelyben a gender szó szerepel. Azt hiszi, hogy mindenkit át lehet verni ,,Apró,, trükkökkel. Azt is mondhatnánk; hülyének nézi az embertársait.

"minden rendelkezésre álló eszközzel!" Eszközzel?
Ugye nem botmixert akarsz nekünk adni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés