Könyörgök, tartson már valaki természetismeret-órát a Telexnél!

2021. október 21. 18:44

Békés Bence
Magyar Nemzet
Még leírni is fájdalom! Nemcsak a vadászok ölik az állatokat, hanem maguktól is meghalnak.

„Nem kicsit lettek dühösek a Telex iparosai, mert hiába írták meg a népről a népnek, hogy nem érdekel senkit a vadászati és természeti világkiállítás, a hülye nép tömegével tódult oda. Pedig ők tényleg mindent megtettek, hogy ne legyen így. Terjesztettek mindenféle hazugságot a rendezvényről, ócsárolták, gúnyolódtak rajta, de a sok értetlen ember csak egyre kíváncsibb lett ettől. Az volt a kegyelemdöfés számukra, hogy nagyon tetszett a látogatóknak, amit láttak és hallottak. Végül egy piti bosszúra futotta csak tőlük: kedden egész nap a nyitólapon tartották azt a cikket, ami szerint a Totem elnevezésű agancsszoborban egy »olvasójuk« talált néhány lefűrészelt agancsot is, ami számukra azt bizonyítja, hogy nemcsak hullajtott agancsokból állt a szobor, hanem bizony lőtt vadak trófeái is kerültek közéjük.

Ha Janecskó Katának, a Telex veterán háborús hősének nem jutott eszébe, ahogy egyetlen szerkesztőjüknek sem, akkor tudják meg tőlünk a szörnyű valóságot, hogy a természetben előfordulnak elhullott állatok is.

Jaj, még leírni is fájdalom! Nemcsak a vadászok öldösik őket, hanem maguktól is meghalnak szegények. És továbbhaladva ezen a vonalon eljutunk odáig a természetismeret-óránk témavezetésében, hogy az elhullott állatok között vannak gím- és dámszarvasok is. Igen, még ők is elpusztulnak időnként. Nos, közeledünk a végkifejlethez, amelynek során megtudhatja Janecskó Kata NER-ellenes partizánhős és minden Telexnél dolgozó bajtársa, hogy a gím- és dámszarvasok között nem kivétel a bika sem az elhullás ősi szokása alól. Vannak egészen merész biológusok, akik egyenesen azt feltételezik, hogy a gím- és dámbikák mindig is elpusztultak maguktól, ha előtte nem ölte meg őket egy másik állat vagy az ember.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A híres ojjektívfüggetlen Telex is előbb utóbb eljut a hatásvadász kattintós szarkupac szintre (hatásvadászati világkiállítást kéne rendezni! hoppá! :D ), mint az összes többi liberálmédia.

Két pontatlanság egy commentben.

Az Eucharisztikus Kongresszus 8 napig
a Vadászati Világkiállítás pedig 20 napig tartott.
Vagyis szétoszlott a tömeg. A legtöbben a pápai szentmisére jöttek.

Mit vettél észre Budapest közlekedésében a kongresszus alatt?
A Világkiállítás nem minden helyszíne volt Budapesten.
Ami a Hungexpoban volt megrendezve, ott is rengetegen voltak.
Pont azon nevettünk, hogy a Telex lefikázta, hogy a Semjén showra senki sem kíváncsi, írták egyik nap, másnap pedig, hogy a kormány nem készült fel ennyi emberre.

Mindenki el volt ragadtatva a vadászati kiállítástól. Én is.

Semjén nem stüszi vadász. Érdekes, hogy Bodrogival, Stohllal sosem volt bajotok, csak Semjént köpköditek.
Nem úri sportnak tartják. Milyen úri sportról beszélsz kinn a sötét és hideg erdőben néma csöndben vadra várni?

Képzeld a viza odajött az akvárium széléhez. El sem ment onnan. Nem félt attól a rengeteg embertől, akik mind rá voltak kíváncsiak, mert mint olvastuk ő is egy kíváncsi állat.
Több viza volt. Élmény volt látni őket.
De minden nagyon jó volt. Kár, hogy csütörtökön vége lett és nem tartott vasárnapig.

Itt olvasható az érintett Telexes írás
https://telex.hu/belfold/2021/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés