Volner János feljelentést tett a BKV villamostendere miatt

2021. szeptember 28. 18:31
A képviselő az Európai Csalás Elleni Hivatalig is elmenne.

Feljelentést tesz Volner János a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) villamosbeszerzése miatt – írta közösségi oldalán a független országgyűlési képviselő. Volner szerint a villamosokról szóló tender előterjesztésében szerepel, hogy kifejezetten frankfurti villamosokat venne a főváros, és arra aztán valóban csak a frankfurti közlekedési vállalat, a VGF jelentkezett.

Láss csodát, a 7,7 milliárdos közbeszerzésre csupán egyetlen cég jelentkezett: a VGF, akivel Karácsonyék előzetesen egyeztettek. Nem furcsa ez egy kicsit?

– fogalmazott a képviselő. 

Volner közölte: versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntette miatt feljelentést tett, és rövidesen az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul.

A BKV Zrt. 35 darab használt, alacsony padlós villamost szerezne be. A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A villamosok nem légkondicionáltak, és bár a tulajdonos német vállalat szerint nem is klimatizálhatóak, a BKV állítása szerint ez igenis megoldható.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés