Visszatér a polgári körök szellemisége

2021. szeptember 27. 8:51
A Védett Társadalom Alapítvány az egykori polgári körök mintájára építene ki hálózatát az emberi alapértékek védelmére.

Már a tengerentúlon is vannak fiókszervezetei a Védett Társadalom Alapítványnak, amely az emberi alapértékek védelmére, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány tevékenységével szemben jött létre. Földi László kuratóriumi elnök a Mediaworks Hírcentrumának arról beszélt, hogy az egykori polgári körök mintájára építenének ki hálózatot, valamint hazánkban a normalitást képviselő szervezeteket – például hagyományőrző, család-, és életvédelmi szerveződéseket – szeretnék összekötni.

Földi László szerint az alapítvány abban is segédkezne, hogy helyi, települési szinten is szerveződjenek egymást támogató csoportok, értékközösségek – olvasható a Magyar Nemzet cikkében

„Célunk, hogy az informális közösségek mellett bejegyzett, tagsággal működő szervezetek alakuljanak, és saját programokat szervezzenek. Most folyik a tematika kimunkálása szakemberek bevonásával. Keressük azokat a szervezeteket, amelyek helyi szinten képesek felvállalni az elsődleges lépéseket. Ernyőszervezetként a hasonlóan gondolkodó szervezeteknek egyfajta koordinációs lehetőséget is biztosítanánk. Segédkeznénk abban, hogy egyebek mellett egymásra találjanak a keresztény, család-, és életvédelmi, valamint a hagyományőrző szerveződések és más olyan szervezetek, amelyek az emberi alapértékeket képviselik” – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértő.
 
Elmondta: szívesen várják azokat, akik csak meghallgatnák őket vagy elmondanák a véleményüket, illetve azokat is, akik cselekvőként szeretnének részt venni a további hálózatépítésben.

„Külföldön is számos hasonló szervezet létezik, többen közülük már felvették velünk a kapcsolatot, s már szorosabb együttműködés van kialakulóban az USA-ban, Litvániában,  Kanadában, Ausztráliában, Dél Afrikában, és Európa számos országában működő, a miénkkel rokon gondolkodású szervezetekkel. Többükkel közös pont, hogy ők is a nyílt társadalmakkal szembemenő értékeket képviselnek. A letteknél például Free Society Foundation, vagy Szabad Társadalom Alapítvány néven szerveződött a kezdeményezés” – számolt be róla a kuratóriumi elnök.

Szeretnének precedens értékű pereket is indítani

Földi László elmondta, hogy az USA-ban és Kanadában pedig (Kalifornia és Georgia államban, valamint Torontóban és Vancouverben) létrejött több fiókintézményük is, amelyek a Védett Társadalom Alapítványhoz hasonló információs tájékoztatási munkát fejtenek ki.

„A kezdeményezésünk iránt külföldön is tapasztalható lelkesedésre jellemző, hogy például Ausztriából jelentkezett egy olyan csapat, amely vállalta, hogy az általunk elkészített anyagokat nyolc nyelvre lefordítja, hogy minél többen megismerhessék a véleményünket a világban” – jegyezte meg a kuratóriumi elnök.

Beszélt arról is, hogy jogi tevékenységet is folytatni fognak a normalitás védelmében, és a Budapest Bizottság megszervezésével olyan ügyekben szeretnének precedens értékű pereket indítani a közeljövőben, amelyekben a Soros György-féle Helsinki Bizottság Magyarország érdekei ellen dolgozott és fordult különböző európai uniós bírói fórumokhoz. Példaként említette a

migrációval kapcsolatos ügyeket, valamint a különböző kisebbségi jogoknak a többség rovására történő kiszélesítését,

továbbá a kisgyermekeknek az iskolákban és óvodákban történő érzékenyítését LMBTQ-propagandával.

„A normalitás eszméit állítjuk szembe a neoliberális narratívával”

„Valljuk, hogy nem szabad közömbösnek maradni az említett kérdésekhez hasonló ügyekben, mert az tönkreteszi a társadalmat. Szeretnénk elérni, hogy a normalitás melletti kiállásában senkinek ne kelljen attól félnie, hogy ezért támadni fogják a neoliberális elit pénzén létrehozott rendszerek és a velük szimpatizáló hangoskodók.Fontos tudatosítani, hogy utóbbiak vannak kevesebben, ha tetszik, törpe kisebbségről van szó, akik csak a hálózati és intézményi hátterük segítségével tűnnek jelentősebb csoportnak. Mindemellett jelentős nyomást gyakorolnak például a jogászokra és a pszichológusokra, és különböző eszközökkel sikerült is elérniük, hogy ezeknek a szakembereknek egy jelentős része ódzkodjon kiállni a normalitás mellett, attól tartva, hogy lenézik vagy kiközösítik őket. Szeretnénk elérni, hogy ne ezen hálózatok tematizálják a szakmai diskurzust az említett területeken, oly módon, hogy a normalitás eszméit állítjuk szembe a neoliberális narratívával. Így vértezzük fel azokat, akik szívük szerint kiállnának a hagyományos értékek mellett, de jelenleg bizonytalanok, mert úgy érzik, hogy túlerővel kellene megküzdeniük” – tudatta a biztonságpolitikai szakértő.

Földi László elmondta azt is, már számos olyan véleményformálóval és jogvédővel is felvették a kapcsolatot – egyebek mellett Svédországban, az Egyesült Királyságban, és az USA-ban –, akikkel első körben videóinterjúban fognak beszélgetni a közösen vallott elvekről, s ezeket felrakják az alapítvány információs csatornájára, amely hamarosan elérhető lesz a YouTube-on. Elmondása szerint ez riportokat, írott anyagokat, valamint interjúkat is tartalmaz majd.

„Terveink szerint konferenciákat és kapcsolatépítésre, valamint véleménykifejtésre is alkalmas fórumokat szervezünk. De emellett rendszeresen járunk meghívásokra előadásokat, és konzultációkat tartani az érdeklődőknek” – közölte Földi László.

(MWH)

Fotó: MTI

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Polgári Körök szétverése, jelentőségük negligálása Orbán bűne. A mostani kezdeményezés megkésett lépés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés