Jön Vuk

2021. szeptember 25. 15:34

Mészárosék közel akkora vadászterület fölött rendelkeznek, mint valaha Horthy.

2021. szeptember 25. 15:34
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Természetesen tudom, hogy vadgazdálkodásra szükség van, eleget olvastam Fekete Istvánt. Éljen Matula bácsi. Mondanám, hogy vannak vadász barátaim is, ha a »vannak zsidó, cigány, meleg stb. barátaim«-féle mondatok után ez nem hangzana pocsékul. Megértésemen sokat ront, hogy a fő kiállítás kurátora: L. Simon azzal győzködte a tornából felmentett finnyásakat, hogy az ember örök feladata »csúcsragadozóként a tápláléklánc egyensúlyának fenntartása«. Nem tudom, ki hogy van vele, de valahogy nem szívesen gondolok magamra mint csúcsragadozóra.

Más kérdés, hogy az igazi vadászok mellett a vadászatban tényleg megjelentek és nyomulnak csúcsragadozóink, a NER-elit impozáns példányai. Levadásszák a vadászatot is. A vadgazdálkodási törvényt 2015-ben a kedvükre módosították: újraosztották a vadászati jogosultságot, akár a trafikokat. Addigra már komoly területeket szereztek a hozzájuk tartozó vadászati joggal együtt az állami földárveréseken, a törvény a jogok haszonbérbe adását szabályozta a szájuk íze szerint. Ma Mészárosék közel akkora vadászterület fölött rendelkeznek, mint valaha Horthy. Vadász-aggodalmak szerint következhet az állami erdőgazdaságok elsinkófálása, magánalapítványba adása, a már bevált recept szerint.

Ennyi szép terv, és szegény L. Simon vadászkiállítást reklámozó képei alatt a fb-on csupa barátságtalan komment! Hálátlan nép vagyunk, nem értjük a természetszeretet lényegét. »Aztán csináljatok kiállítást az összes utcáról, térről, ahol kinyírtátok a fákat, és leköveztetek mindent!« »Én a kis Vukkal vagyok.« »Jó napot kívánok! Meg szeretném kérdezni, hogy a kitömött állatokra lehet-e majd lődözni?«

Fotó: MTV Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 27. 01:38
A vége lemaradt, idézem: "Csúcsragadozóinknak akár ezt is lehetne. Emlékszünk még a képekre lövöldöző minisztériumi főmuftira? De a Bújj, bújj zöld ág befejező sorára biztosan: „Rajta, rajta, leszakadt a pajta.” Talán már leszakadóban van."
istvanpeter
2021. szeptember 26. 13:32
Na, ezért jó a sötét üres fej, mert abba minden hülyeség belefér.
Rocktoberi
2021. szeptember 26. 13:19
Már megint egy értelmetlen szöveg.
pumuklik
2021. szeptember 26. 09:08
Vén bolsi qrva, már vár Aczél, hogy leszopjad! Siess!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik