Orbán Viktor: Magyarország támogatja Észak-Macedónia EU-tagságát

2021. szeptember 21. 12:03

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2021. szeptember 21. 12:03
null

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország támogatja Észak-Macedónia csatlakozását az Európai Unióhoz, és azt is, hogy az ország aktív részese legyen a jelenleg is zajló, Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatnak. A megbeszélésen a fokozódó migrációs nyomásról is egyeztettek, fontosnak nevezve az érintett országok összefogását, a határvédelem fejlesztését. A koronavírus-járvány kapcsán kiemelték az oltások szerepét a vírus legyőzésében. A Fidesz elnöke biztosította támogatásáról a VMRO-DPMNE pártot az októberben esedékes észak-macedóniai helyhatósági választásokon – mondta Havasi Bertalan.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. szeptember 21. 17:07
Irreleváns, amikor a Fidesz és a qfideszes szavazók még Magyarország tagságát sem támogatják, sőt kilépnének inkább.
balbako_
2021. szeptember 21. 16:20
Európának szüksége van normális emberekre, mert a nyugati része meggárgyult a jólétben.
Akitlosz
2021. szeptember 21. 15:19
Minél több még Magyarországnál is szegényebb országot vesz fel az EU annál gyorsabban közeledik Magyarország az EU átlaghoz. Míg a 2004-es tagállamok között csak utolsó lenne.
Sincero
2021. szeptember 21. 14:09
Az EU meg gátolja. Mert Orbán támogatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik