Eltávolította a Google az életpárti hirdetéseket

2021. szeptember 19. 12:56

Egy vallástörténész szerint „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött.

2021. szeptember 19. 12:56
null

A Live Action életvédő szervezet közölte, hogy a Google eltávolította a felületeiről a szervezet által fizetett életpárti hirdetéseket – számol be az esetről a Vasárnap.hu. Nem csoda, írják, hiszen – ahogy Kiss Bertalan vallástörténész nemrégiben megfogalmazta – „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött. Lila Rose, a Live Action alapítója a Catholic News Agency-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy

a Google beállt a radikális abortuszpártiak mögé

azzal, hogy a másik oldal, az életpárti „ellenpont”, és ezzel együtt életmentő információk megjelenését megakadályozták a keresőoldalon. Rose megfogalmazása szerint az eset ékes bizonyíték arra, hogy a vállalat az abortuszipar zsebében van, írják.

Emlékeztettek: szeptember 13-án a Google hamis információkra és megbízhatatlanságra hivatkozva visszadobta a Live Action hirdetéseit, melyek ebben az időben egyébként már több mint 4 hónapja futottak. Korábban nem volt probléma velük. A hirdetések arra hívták fel a figyelmet, hogy az első abortusztabletta bevétele után még meg lehet menteni a gyermek életét. Az abortion pill reversalként, vagy csak APR-ként emlegetett téma a hazai sajtóban is föl-fölbukkant, ám jobbára csak olyan véleményeket lehet olvasni, amelyek szerint a téma ott van lezárva, hogy „tudományosan bizonyított, hogy az abortusztabletta hatása nem visszafordítható”. Rose szerint a Google egyszerűen csak nem érti, mit takar maga az APR, a lépésével viszont rengeteg olyan nő életére gyakorol végzetes hatást, akik az első tabletta bevétele után megbánták tettüket.

„Létezésük tudományosan nem bizonyított”

A gyógyszeres abortusz két lépésben működik: az első gyógyszer egy szintetikus szteroidot, mifeprisztont tartalmaz, amely a progeszteron hormon hatásának blokkolásával gyakorlatilag megöli a magzatot; a második mizoprosztol tartalmú készítmény, melyet a szülés megindítására is felírnak. Ez arra szolgál, hogy az elhunyt baba testét az anya szervezete „kilökje” magából. A mifepriszton szervezetbe jutása után azonban a folyamat esetenként, még bizonyos ideig, nagy dózisú progeszteronnal visszafordítható. A Live Action ezt hirdette, a Google pedig ezt nem tartotta elfogadhatónak. A CNA felhívta rá a figyelmet, hogy 2019-ben Andrea Trudden, a Heartbeat International igazgatója arról számolt be, hogy az általuk működtetett, bármikor hívható APR-forródrót segítségével az esetek legalább 64 százalékában képesek megmenteni a hozzájuk segítségért forult édesanyák magzatainak életét.

Az alapvetően abortuszpárti Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kollégiuma szerint az APR nem tudományosan bizonyított. Akkor is ez volt az álláspont, amikor 2012-ben a vizsgált hat édesanyából a nagydózisú progeszteron hatására négyen folytathatták a terhességüket. Indoklásuk szerint a hat édesanya esetét „nem egy intézményes felügyeleti rendszer vizsgálta, sem pedig egy etikai bizottság”, ezért hiába a négy túlélő kisbaba: létezésük „tudományosan nem bizonyított”.

Kép forrása: Google Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. szeptember 20. 11:42
Miert nem hanyagoljak azt az egesz szemetet?
békalepcse
2021. szeptember 19. 17:11
Most nem tudok egyetérteni az életpártiakkal. Lehet bármennyi százalékban megmenteni az abortálni kívánt magzatot, de csak egyetlen megmentett élet is sérül, talán nem kéne! Nakaem volt beteg gyerekem és nincs az az ellenségem akinek kívánnám, hogy megélje ugyan azt amit én. Hálás vagyok a sorsnak hogy gyermekem elment és nem kell látnom szenvedését, pedig életem legboldogabb ideje volt, de a folytatása mérhetetlen szenvedés lett volna nindenkinek. Aztán csináltam még három gyereket, kárpótlásul magamnak. Tudom most nem leszek népszerű, de életképtelenek szaporítása nem lehet értelmes embernek cél. Aki ezt nem hiszi, annak kívánok beteg gyereket, küzdjön meg főleg lelkileg a problémával, ha egyáltalán fel tudja fogni mit is támogat. Magam Jézus ezirányú kinyilatkozását támogatom, " engedjétek hozzám a gyermekeket, mert övék a menyek országa"
Kanóc
2021. szeptember 19. 14:20
Valahol groteszk, hogy súlyos mentális zavarokkal küszködő (transz) férfiak mindent megtesznek azért, hogy gyereket szülhessenek, (transz) nők meg, hogy apák lehessenek, közben meg teljesen egészséges nem identitású fiatalok milliószám gyilkoltatják le gyerekeiket....
Akitlosz
2021. szeptember 19. 14:04
Nem kötelező google-t használni. Az a "kereső" sosem azt mutatta, amire a felhasználó kíváncsi, hanem azt, amit mutatni akart. Miközben gyűjti az adatokat a felhasználóiról. Ezt kb. mindenki tudja, aki tudni akarja. A megbízható, biztonságos kereső: https://duckduckgo.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik