Karácsony szerint vannak, akik meg akarják akadályozni az előválasztást

2021. szeptember 18. 16:21

Pár órája még a hatalmas érdeklődéssel indokolták, hogy percek alatt lehasalt az előválasztás informatikai rendszere. Mostmár külső támadást emleget Karácsony és Jakab is. 

2021. szeptember 18. 16:21
null

Előző cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy Jakab Péter szerint „egy nagyon durva technikai támadást” intéztek az előválasztás informatikai háttere ellen és ezért kellett az ellenzéki előválasztási szavazást felfüggeszteni.

Ezúttal Karácsony Gergely nyilvánult meg közösségi oldalán a történtekkel kapcsolatban. Először csak az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság központi közleményét osztotta meg majd később egy újabb posztjában azt írta: 

„Úgy látszik, vannak, akik meg akarják akadályozni, hogy éljünk demokratikus jogunkkal: számos jel utal arra, hogy az előválasztás rendszerébe kívülről hatoltak be.”

A főpolgármester bejegyzését úgy folytatja:

„Tudjuk, hogy 11 éve akadályozzák már ezt Magyarországon, de ezen is túl leszünk, ahogy az Orbán-rezsimen is. A szavazás hétfő reggel folytatódik, talán még elszántabban, és a tény tény marad: a változás elkezdődött, az előválasztás a kormányváltás kezdete. Kérek mindenkit, hogy vegyen részt az előválasztáson hétfőtől, és mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket!”

Először még óriási sikernek étékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint

nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér. 

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták: 

„Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.”

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.”

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 19. 15:46
Nyomorék gelgő! Először zuglót baszta szét, utána egész budapestet, most meg az egész országot akarja! Ezt nem engedjük geli! Választáson nem egedjük hogy még csak a parlament környékére is kerülj!
flesh ripper
2021. szeptember 19. 10:18
Vajon mi az eljárás és mi a jogkör? Adott egy kamu-előválasztás..., Semmiféle hivatalos kontroll. Még egy közjegyző sem. Tehát egy magántársaság magánshow-ja. Ugyanakkor, igen érzékeny, személyes adatok szabálytalan, önkényes, zavaros hátterű (törvénytelen=illegális) és nagyon sebezhető kezelése... OKÉ! Adott egy nagy kamu-előválasztási magánrendezvény. Elképesztő informatikai amatörizmussal, hülyén, dilettáns módon..., de a moslékkoalíció "vezetőinek" megállapodása alapján, az adott kezdőidőponttal megkezdődött, elindult. OKÉ! Kérdés: kinek van-volt felhatalmazása, döntési jogköre arra, hogy a folyamatot leállítsa? Kinél van a nagy Stop & Go. GOMB? Mert a Kamu Kaligeli, összevissza hablatyolt, mert a Fekáliásbandi, összevissza hablatyolt, mert a Parizerjakab, összevissza hablatyolt, mert a Büdösböszméné csak sipítozott,... Ki nyomta meg a STOP-gombot?
states
2021. szeptember 19. 06:44
Amikor a legendás komcsi szürkeállományt keresztezik a nácival, akkor az minden jel szerint tovább szürkül.
Dorset Naga
2021. szeptember 18. 23:14
Dorosz elhagyta a kipáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik