Lezárult a vizsgálat: Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson

2021. szeptember 11. 8:51
A főpolgármesternek nem volt nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele, és nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt, értesült a Magyar Nemzet.

Az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán a főpolgármester esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevél, illetve a doktorjelölti jogviszony. A szabályzat szerint az adjunktusi kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg. Később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Az egyetem rektora akkor Mészáros Tamás volt, az ő baloldali elkötelezettségét jól illusztrálja, hogy hosszú éveken át – 2002–2006-ig – olyan bizalmi pozíciót tölthetett be, mint az ÁPV Rt. (Állami Privatizációs és Vagyonkezelő) igazgatósági elnöke. Ebben a tisztségében szoros kapcsolatban állt a balliberális kormányok, így a Gyurcsány-kabinet döntéshozóival.

Karácsony azokban az években már bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak is. A Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával már 2004. január elsejétől szerződésben állt Karácsony cége, a Social Report Bt., amely politikai tanácsadásért havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott. Aztán az évek során a cég összességében mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig, amikor Bajnai Gordon ült be a bársonyszékbe.

Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy Karácsony sem angol nyelvvizsgával, sem PhD-fokozattal nem rendelkezik, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott. Karácsony Gergely az ATV-nek egy interjúban azt mondta, azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta – számol be a Magyar Nemzet.

(Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én.MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 269 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most kezdjek bele a PhD megszerzésébe, amihez nyelvvizsgák is kellenek? Áh, az nagyon macerás, inkább miniszterelnök leszek.

Lett volna inkább gázszerelő!

Tévedsz. A doktori lett betámadva, pedig az akkori szabályoknak megfelelt

Gyurcsánynak még nincs meg a szakdolgozata:-)

Mészáros Tamás.

,,Nehéz eldönteni, hogy a képességbeli hiányosságok vagy a jellemtorzulások esnek-e súlyosabb megítélés alá, amikor Karácsony Gergely karakterét próbáljuk értelmezni. A félállású főpolgármesterről, akit Gyurcsányék kinéztek maguknak miniszterelnök-jelöltnek, éppen most derült ki, hogy 2004-től éveken át oktatott a Budapesti Corvinus Egyetemen az egyébként előírt képesítések nélkül. Az is felvet kérdéseket, hogyan alkalmazhatta az egyetem, illetve amikor Karácsony a türelmi idő után sem állt elő a nyelvvizsgával és a doktorjelölti jogviszony megkezdésével, akkor miért nem bocsátották el azonnal.

Egyelőre maradjunk azonban a főpolgármester személyénél, aki eddigi pályafutását a sunnyogásra, a megúszásra és a hazudozásra építette, és ehhez mindig megtalálta a megfelelő mentorokat. Közülük is a legfontosabb a jelenlegi és a volt főnöke, Gyurcsány Ferenc. A baloldal vezérének mindig jól jöttek az irányítható, alázatos kiszolgáló emberek, Karácsony tehát illett a képbe. A liberális értelmiségi holdudvarban is jó pedigrével rendelkező, akkoriban új generációs politikus még az SZDSZ-közeli Hann Endre vezette Medián közvélemény-kutató intézet elemzőjeként került közel a húsosfazékhoz, és Gyurcsányék 2004-től rendszeres kormányzati megbízásokkal látták el Karácsony családi cégét, a Social Report Bt.-t is.

A feltörekvő elemző azonban már ekkor sem a teljesítményével és a munkájával tűnt ki, sokkal inkább a szélhámoskodással. A Corvinus egyetem politikai tanszékén úgy kapott oktatói állást, hogy vállalta, három éven belül doktorjelölti jogviszonyt létesít, de ezt esze ágában sem volt teljesíteni. Amikor idén májusban kirobbant a botrány, arra hivatkozott, hogy nem volt ideje a doktorijával foglalkozni, mert közben aktív politikusi karrierbe fogott az LMP-ben. De ekkor is hazudott, hiszen csak 2009-ben kezdett politizálni, addig pedig hosszú évek álltak rendelkezésére, hogy megszerezze a PhD-fokozatot. Közel kétéves főpolgármesteri ténykedése után már egyáltalán nem meglepő, hogy a doktori fokozatról is hazudott korábban, életrajzaiban több helyen is feltüntette a PhD-fokozatot, amivel nem rendelkezett.

Nem is lehet másként nevezni az ilyen embert, mint szélhámosnak, pitiáner csalónak. Ugyanezt művelte az angolnyelv-tudása kapcsán: hol középfokú nyelvvizsgáról hadovált, máskor hiperpasszívnak vagy éppen szakmainak nevezte a nem létező angoltudását. ,,
https://magyarnemzet.hu/ahelyz..

Lemondott már?
Vagy csak hétfőn?

Vagy... vagy... a ballibekre más szabályok vonatkoznak? Ők más anyagból vannak gyúrva? Emlékeztek, hogy milyen hajsza folyt Schmitt Pál ellen, és hogyan nyírták ki politikailag pillanatok alatt?

Reálisan?

Egy listavezetői, miniszterelnök-jelölti posztot a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-P részéről...

Jön Dobrev. Ő viszont széles körben örvend közutálatnak, a családja közmegvetésnek. Kártékony Harácsony szép lassan vállalhatatlan lesz miniszterelnök jelöltnek.

Mi az, h. nem tud autót vezetni, de angolul sem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés