Verseny közben ütötte el egy autó az ultrafutónőt

2021. szeptember 05. 13:17

Lubics Szilvia ultrafutót a Prevital Szőlőskör elnevezésű verseny 50 kilométeres számának teljesítése közben, 25 km-nél, Balatonakali közelében elütötte egy autó – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán kórházi ellátását követően a sportolónő.

2021. szeptember 05. 13:17
null

„Egyszer csak a »semmiből« egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam. Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is” – számolt be az esetről esetről Lubics Szilvia, akit óriási szerencsére „csak” zúzódásokat és egy kisebb fejsérülést szenvedett.

„A szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottunk egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók. Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét” – részletezte a baleset körülményeit a kilencszeres magyar bajnok és hétszeres Spartan győztes. A sportolót ellátását követően kiengedtek a Veszprém Megyei Kórházból – írta meg a Nemzeti Sport. 

Fotó: Lubics Szilvia, Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. szeptember 07. 08:20
1. Balesetek mindig vannak. Ezt ne próbáljuk meg súlyos szabályok bevezetésével megoldani, mert bonyolult lesz az életünk. És utána is lesznek balesetek. 2. Én nem parkolhatok járdán, mert az a gyalogosoké. El tudom fogadni, hogy hosszútávú versenyeket közúton rendezzenek, de mostanában elég sok ilyen futóesemény van. Jó lenne, ha ezzel nem élnének vissza és hagynák az autósokat békén. 3. Jó lenne, ha mindkét oldalon futók vannak, akkor lezárnák a terepet. Bár mondjuk 50 km az elég hosszú. A rendezvény biztosítása vélhetően nem volt megfelelő.
fonak
2021. szeptember 06. 13:40
Országúton futóversenyt tartani, és közben nem lezárni, wtf? Függetlenül attól, hogy idős volt-e a sofőr vagy sem...
Harangláb
2021. szeptember 05. 21:27
Mekkora egy barom lehet az a sofőr, tudni róla többet?!
annamanna
2021. szeptember 05. 21:01
"És miután volt "szerencsém" látni, és meghallgatni az autót vezetőjét, ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét. Köszönöm!" Női sofőr? Cigány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik