Levelet kaptam a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól

2021. szeptember 2. 12:00

Szél Bernadett
Facebook
Pont az lenne a nemzetbiztonsági érdek, hogy tisztán lássunk!

„Levelet kaptam a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól – az is minősített adat, hogy használták-e a kémszoftvert a magyar titkosszolgálatok. Rákérdeztem az Alkotmányvédelmi Hivatalnál (AH) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál (NBSZ), hogy bevásároltak-e a Pegasus-kémprogramból és használták/ják-e lehallgatásokra – mindkét helyről (utóbbitól tegnap) az a válasz jött, hogy még az is minősített adat, hogy mit használnak.

Az AH azt írta: »A Hivatal által alkalmazott eszközök és módszerek, valamint a Hivatal által alkalmazott titkos információgyűjtés közvélemény által történő megismerése nemzetbiztonsági érdeket sért, egyúttal minősített adatok körébe tartozik.«

Az NBSZ pedig azt írta: »Az NBSZ által használt titkos információgyűjtő eszközök és módszerek összessége, azok műszaki-technikai adatai (...) minősített adatnak minősülnek.«

Azért érdekelne, hogy miféle nemzetbiztonsági érdeket sért annak az információnak a nyilvánosságra hozatala, hogy a titkosszolgálatok használtak-e egy programot, amivel több száz – nem bűnelkövető!!! – magyar állampolgárt, köztük oknyomozó újságírókat, politikusokat, ügyvédeket hallgattak le. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a mai napig egyetlen minisztérium vagy titkosszolgálat sem adott választ arra a kérdésre, hogy a magyar állam használja/ta-e vagy sem az izareli kémprogramot és ha igen, milyen törvényi indokkal hallgattak le a rezsimnek nem tetsző embereket. Kényelmes a minősített adatokra meg nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozni és azokkal takarózni, de tényleg nem érzi egyetlen felelős vezető sem a feladatának, hogy válaszoljon az állampolgárok jogos kérdéseire, vagy ha nem ők alkalmazták a szoftvert – ami persze kizárható —, kivizsgálják, hogy ki áll a háttérben és ki figyelt meg több száz magyart? Pont az lenne a nemzetbiztonsági érdek, hogy tisztán lássunk!”

Fotó: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Levelet kaptam a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól,,

Ha a Gyurcsány kormány nem szüntette volna meg az OPNI-t akkor onnan kapott volna levelet, beutalót.

De akkor is..., értsd meg, a minősített adat, a titkos információgyűjtés: magyar sajátosság, Orbán unucumja.
Sehol a világon, másutt, nem csináljk, ilyenről még csak nem is hallottak.
Ezért van az, hogy az USA Patriot törvénye értelmében, utasításra a járdán közlekedő embert a titkosszolgálat egyszerűen lelövi, pontosabban: agyonlövi.
-------
"A USA PATRIOT Act az Egyesült Államok kongresszusa által hozott törvény, amelyet George W. Bush elnök 2001. október 26-án írt alá. A „patriot” szó hazafit jelent, de ebben az esetben egy betűszó is egyben. A teljes cím: "Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001"

A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. Alig másfél hónappal 9/11 után a rendeletet a kongresszus mindkét házában nagy többséggel megszavazták, és mind a Republikánus, mind a Demokrata párt támogatását élvezte."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés