Kopasz Bálint: Még a barátnőről is lemondtam az olimpiai aranyért

2021. augusztus 03. 07:39

Az olimpiai aranyérmes kitárulkozva nyilatkozott a verseny után.

2021. augusztus 03. 07:39
null

Kopasz Bálint őszintén nyilatkozott a versenye után, írja a Magyar Nemzet. A királyi szám, a K-1 1000 méter győztese beszélt arról, mennyi mindenről le kellett mondania a siker érdekében, de mostantól kicsit lazábban szeretne élni. A kajakozást persze folytatja, úgy fogalmazott, még három olimpia beleférhet a pályafutásába.

Nem voltak barátaim

„Arra gondolok, mennyi áldozatot hoztam és hozott a családom is ezért a győzelemért. Tizenöt éve, kilenc éves korom óta erre készülök, minden egyebet a kajakozás mögé rendeltem.

Sokat és tudatosam készültem. Édesanyukámnak nagyon nagy hálával tartozom, amellett, hogy mindennap mellettem volt, nem csak vezette az edzéseimet, hanem gondoskodott arról, hogy egészségesen táplálkozzam” – mondta Kopasz Bálint az interjúzónában.

Aztán arról faggatták, hogyan vezetett az út a riói B döntőtől az olimpiai dobogó tetejéig: „Rióban még fizikálisan és mentálisan sem voltam készen arra, hogy nyerjek, sőt még arra sem, hogy a döntőbe jussak. Arra törekedtem, hogy a hibáimat kijavítsam. Azokat a bírálatokat is el kellett viselnem, hogy női lapáttal evezek, nem vagyok elég erős. Nem sértődtem, meg mindig csak arra törekedtem, hogy jobb és jobb legyek. A 2019-es világbajnoki győzelem után csakis az olimpiai bajnoki cím lehetett célom.”

Kopasz Bálint Varga Ádámmal kettős győzelmet aratott, s a társa korábbam is motiválta. „Nagyszerű érzés, hogy egyszerre két magyar állhatott a dobogón, büszkeséget hoztunk Magyarországnak” – fogalmazott Kopasz Bálint. – „Igen, mindig fontosak a vetélytársak, Ádám kiváló sportember, tavaly és idén is megszorongatott, sőt le is győzött, ami arra hajtott, hogy még jobb legyek.”

A jövőről előbb így beszélt: „Most pihenés következik, s kicsit szeretnék lazítani az életvitelemen, több időt fordítani a barátkozásra, a kapcsolatokra. A kajakozást természetesen folytatom. Későn érő típus vagyok, még tudok fejlődni. Az gondolom,

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. augusztus 03. 21:46
Jó a technikája, nem erőből megy, hanem, miután elérte az utazósebességet, lazán siklik. Előre lányok...
brekker
2021. augusztus 03. 21:43
Most akkor új élet kezdődik...
libsimentes_övezet
2021. augusztus 03. 15:48
minden szélsőség lelki betegség, legyen az a ps5 játék éveken át begubózva vagy olimpiára készülés éveken át begubózva ez a srác nem példakép, mert az emberek elenyésző kissebbsége lesz megszállott olimpikon, az a példakép aki a munkát a családot a kikapcsolódást és a hitet egészséges szinten tartja és vannak valódi kapcsolatai és így van harmóniában a világgal de mégsem része a világnak (ez egyeseknek már érthetetlen de ez legyőzni a világot)
zsuuuzsaaa
2021. augusztus 03. 15:27
Emellett Bálint gondolom nem egész nap xboxozott, vagy netflix sorozatokat bámult, mert korosztályának ez sajnos nagy csapdája. PÉLDAKÉP így is, úgy is :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik