Orbán Viktor szerint jöhetnek Kleinheislerek és Sallaik a Puskás Akadémia kupagyőztes csapatából

2021. július 30. 19:53
Orbán Viktor értékelte a házigazda győzelmével végződő 14. Puskás-Suzuki kupát.

A rendező Puskás Akadémia korosztályos csapata megnyerte a 14. Puskás Suzuki Kupát, amelynek pénteki döntőjében 1-0-ra legyőzte a portugál Sporting Lisboa együttesét Felcsúton.  A házigazda klub hetedszer volt döntős a rangos U17-es nemzetközi tornán, amelyen először bizonyult a legjobbnak.

Olimpia alatt ugyan megoszlik a figyelem, de ettől még hatalmas öröm, hogy a 14. alkalommal a házigazda nyerte a Puskás - Suzuki kupát – fejezte ki örömét Felcsúton a Pancho Arénában Orbán Viktor, aki részt vett az U17 korosztály számára rendezett nemzetközi labdarugó kupa döntőjén. 

„A fél szívünk kint van Tokióban, de a másik fele itt van, és örül. Tizennégy évig csináltuk, és végre egyszer sikerült” – adott hangot örömének a miniszterelnök, aki elmondta, hogy azért találták ki az egészet Mezei Györggyel, hogy legyen egy olyan rangos, sőt legmagasabb rangú utánpótlás torna, ahol fel lehet mérni, hogy hol tart a magyar U17-es korosztály.

Arra a kérdésre, hogy mitől lehet vonzó egy tehetséges, futball iránt érdeklődő fiatalnak abban, hogy a Puskás Akadémiára menjen, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy a szülők felelőssége ebben a kérdésben is meghatározó, hisz sokan gondolják azt, hogy a „sportkarrier olyan mint a kutya vacsorája, mert egy dolog csak, hogy a gyerek alkalmas, de jöhet például egy sérülés, vagy bármi. Ezért a szülőknek fontos, hogy a gyerek közben kapjon iskolát, képzést, nevelést, és miután itt nem egy nagyvárosban vagyunk, hanem egy falu szigetén, így itt garantálni tudjuk a biztonságot, a jó iskolát, az odafigyelést, mindazt ami egy szülőnek kell” – mondta Orbán Viktor, aki úgy véli, a gyerekek mellett a szülők is elégedettek az Akadémiával. 

Orbán Viktor ódzkodott attól, hogy megnevezze azokat, akiket a jövő nagy tehetségének tart mondván, „nem szabad, hogy elkapassuk őket. Attól még, hogy háromszor egyenesen tudnak a labdába rúgni, még nem lesznek világsztárok”, ennek ellenére úgy érzi, hogy sok tehetség van, és – főleg ha az edzők és menedzserek, nevelők tovább végzik velük a munkájukat – akkor négy-öt játékos akár a válogatottságig is elviheti. „Jöhetnek Kleinheislerek és Sallaik még ebből a csapatból” – zárta szavait Orbán Viktor. 

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez jó!
"Attól még, hogy háromszor egyenesen tudnak a labdába rúgni, még nem lesznek világsztárok”,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés