TASZ: a gyermekvédelmi törvény célja a megfélemlítés

2021. július 28. 15:36
„Úgy tűnik, a kormány az utóbbi időben szereti a jogalkotás termékeit politikai és nem jogi eszközökként szemlélni” – véli a szervezet magánszféraprojektjének vezetője.

Asbóth Márton, a TASZ magánszféraprojektjének vezetője szerint a pedofilellenes törvény inkább politikai kiáltvány, mint jogszabály. Úgy véli: a cél a megfélemlítés, annak a gondolatnak az elültetése, hogy ez tilos, „ne szólj szám, nem fáj fejem, jobban járok, ha elkerülöm ezeket a kényes helyzeteket” olvasható a klubradio.hu-n. 

Asbóth szerint úgy tűnik, hogy a kormány az utóbbi időben szereti a jogalkotás termékeit politikai és nem jogi eszközökként szemlélni. Ezért vannak bajban, amikor ennek az „idézőjelben vett jogszabálynak” a rendelkezéseit kell elemezni, mert a TASZ szakembere szerint

ez a törvény inkább egy politikai kiáltvány.

Nem nagyon teremtett a kormány olyan helyzetet, amelyben bíróságnak kellene mérlegelnie. Sem büntetőjogi, sem szabálysértési felelősség nincsen – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy amikor egy fiatal tele van kérdésekkel, próbálja megtalálni saját identitását, azon gondolkodik, hogy lehetséges, hogy ő is az LMBTQ-emberek közé tartozik, akkor nagyon fontos, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire. Fontos továbbá Asbóth szerint, hogy tisztában legyen azzal, hogy ezek létező érzések, vannak hasonló emberek. A TASZ projektvezetője úgy véli ez nem a szexualitásról szól, nem arról, hogy ki mit csinál a hálószobában, hanem arról, hogy ezek az emberek megtalálják a helyüket a társadalomban (legyen az akár egy olyan mikroközösség, mint az osztály).

Fotó: Trenka Attila

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TASZ: a gyermekvédelmi törvény célja a megfélemlítés

Akkor mi a zsidó törvény célja?
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Melyik agyhalott szarra gondolsz? Moshe Maya rabbira vagy Maurice Lamm-ra?
Esetleg magára Mózesre, akit szintén idézhetnék?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés