Berki Krisztián hősnek képzeli magát

2021. július 20. 9:28

Puzsér Róbert
Hírklikk
Berki valójában nem egyéb, mint egy bármiféle kultúrát nélkülöző, ostoba szociopata.

„»Bruce Willist sem ítélik el azért, mert a Die Hardban megöl ötven embert« – így fogalmazta meg véleményét az Indexnek adott interjújában Berki Krisztián az őt büntetőfékezés miatt sújtó bírósági ítéletről. A hungarocell aranytömbökkel verető kamumilliárdosnak eszébe sem jut örülni, amiért nem kell börtönbe vonulnia: látványosan elégedetlen a négy évre felfüggesztett két éves szabadságvesztéssel, és felmentésért fellebbez.

A fent idézett félmondat félreérthetetlenül jelzi, hogy miközben Berki Krisztián előszeretettel adja elő a minden hájjal megkent, ravasz médiaprovokátort, valójában nem egyéb, mint egy bármiféle kultúrát nélkülöző, ostoba szociopata. Annyit sem ért a maga társadalmi szerepéből, hogy ő nem egy hős, mint John McClane a Die Hardban, akkor már sokkal inkább az antihős Hans Gruberre emlékeztet, a magyar társadalom pedig a mai napig hiába várja, hogy valaki megmentse tőle – az első fokon született ítéletet elnézve pedig úgy tűnik, hogy ezt a szerepet az igazságszolgáltatás sem vállalja fel. Berki Krisztián tényleg nem érti a különbséget egy autóbusz utasainak megmentése és veszélyeztetése között?

Persze az sem volna pontos, ha Berki Krisztián Hans Gruberhez hasonlítaná magát, ő ugyanis legfeljebb Hans Gruber utolsó csicskásának a minőségét hordozza. Miután a bíróság felfüggesztett börtönt rótt ki az ámokfutó gazemberre, őszintén nem értem: nem azért tart fenn az állam a polgárok befizetett adójából börtönöket, hogy a Berki Krisztiánhoz hasonló, társadalmat veszélyeztető bűnözőket elszigetelje azoktól, akikre veszélyt jelentenek? Ha az megúszható következmények nélkül, hogy Berki Krisztián egy busz utasainak biztonságát szándékosan veszélyezteti, akkor vajon mi lesz a magyar társadalom kiszolgáltatásának következő stációja? Azokat sem lehet majd megbüntetni, akik ellopták a közvagyont? Úgy tűnik, ha Magyarországon bármilyen bűn méltó büntetéssel járna, az túl veszélyes precedens volna az ország teljhatalmú uraira nézve.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te meg egy félművelt pánikbeteg vagy, aki kényszeresen orbánozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés