Mi köze a sportfogadásnak a hazaszeretethez?

2021. július 01. 16:37

Végre a szegény illiberális magyarok is megkapják a maguk mindennapi betevő agymosását.

2021. július 01. 16:37
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„A Szerencsejáték Zrt. identitáskampánya révén végre a szegény illiberális magyarok is megkapják a marketingügynökségektől a maguk mindennapi betevő agymosását: #összetartozunk.

Magyarországon nemcsak a Coca-Cola meg a Volkswagen árul menő LMBTQ-identitást, a monopolhelyzetű állami cég döntéshozói is az egyszerűbb utat választották: inkább értékesítik a nacionalizmust, mint hogy a kétes minőségű termékükkel házaljanak.

A reklám, mely simán elmenne fideszes imázsfilmnek, nemzeti konzultációs marketinganyagnak, vagy a Csíki Sör reklámszpotjának, a nemzet egységét demonstrálja: »összeköt minket a piros, a fehér és a zöld« – így szól a legkeményebb addikcióval házaló cég mondása. A Szerencsejáték Zrt. elmagyarázza az itt élőknek a nemzeti identitást, a magyar és magyar közti kötődést, miközben degeszre keresi magát a függőbeteg felhasználóin, akiket nap mint nap kifoszt. Ebben állna a magyarság egysége? Nem lehetne a sportfogadást esetleg a haszon vagy az élmény fogalmával hirdetni ahelyett, hogy a hazát és annak szeretetét ilyen nemtelen módon iderángatják? Csakhogy pont erre jó nekik a haza: a nemzeti színek ideális csomagolóanyagot képeznek, hogy a kapzsi elit már megint eladjon a magyaroknak valami nagyon toxikusat. Épp, ahogy a politikában teszi.

Ha valami szembeköpése a nemzeti színeknek, a sportolók erőfeszítésének és a szurkolók lelkesedésének, az épp az a pofátlan cinizmus, amellyel ez a gátlástalan cég meg az Orbán-rendszer benne ülő kliensei előadják, hogy ők egyek a magyar társadalommal. Pedig nem: ők a méltóságos uralkodó osztály, melynek tagjai a nép pénzéből mossák a nép agyát, és köpnek mindenre, amiből nem facsarnak rövid távon hasznot maguknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. július 02. 09:28
Alapvetően menj már a picsába, Robi. Állj le két hónapra, lógasd a herédet a délegyházi strandon, igyál egy ampullát gyurcsány vizeletéből, és szeptemberben feltöltődve kezdd újra. A hazaszeretet, összetartozás, és fillérekre váltva a magyar válogatottnak szurkolás NEM nacionalizmus.
cutcopy
2021. július 02. 08:47
"degeszre keresi magát a függőbeteg felhasználóin" És akkor mi a teendő balfék, betiltani a 250 éves lottójátékot..?
gyurma
2021. július 01. 22:29
Fröcsöghetüng Puzsérra de a sok erőltetett "igazságosztása" ellenére, elszomorító az a tény, hogy egyáltalán legális lehet bármilyen dolog, ami ilyen könnyen szenvedélybetegséghez vezethet.(tudom, hogy minden országban létezik sportfogadás sajnos) Ugyanúgy tönkrevághatja családok életét a szerencsejátékfüggőség mint a kábítószer.
zakar zoltán béla
2021. július 01. 22:08
s neked a honhoz?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik