Hazaszeretet

2021. június 29. 13:04

Mindennél jobban szeretni a hazát teljesen természetes érzés.

2021. június 29. 13:04
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Először szeretnék köszönetet mondani a magyar válogatott labdarúgóinak, hiszen nemzetegyesítő »munkát« végeztek.

Vasárnap véget ért az utazás, minden szempontból. Emlékszünk a múlt szerdai, németek elleni meccsre. Nagyon kicsin múlt, hogy ez az írás most ne a búcsúról, hanem a nyolcaddöntőről szóljon. A magyar csapat varázsolt, és a kiesés ellenére is örök emléket hagyott az emberekben.

Vasárnap lejátszották az utolsó mérkőzést a Puskás Arénában. A csehek elverték a hollandokat. A csehek és a hollandok is láthatóan jól érezték magukat Magyarországon. Itt szabadon vonulhattak, szórakozhattak. Nem volt vegzálás a hivatalos szervek részéről, és rohamrendőri sorfal sem. A diktatúrázó nyugat-európaiak életük során először végre találkozhattak azzal, hogy milyen valójában az európai demokrácia. Sokat beszélgettem a hollandokkal, akik stadionunkat és fővárosunkat látva csak ámultak. Nem gondolták, hogy Magyarország ilyen. Pedig de – jeleztem nekik.

Büszke voltam a hazámra a vendégek előtt is, és büszke voltam magyarságomra amiatt is, amit a labdarúgóink tettek értünk.

Hazaszeretet. Az első szó, amely eszembe jut a jelenlegi magyar válogatottról. Érződik, hogy a csapat tagjai bármit megtennének az országukért. Ez a mentalitás már nem az a mentalitás, ami egy évtizeddel ezelőtt volt. Említhetném a küzdelmet, a tüzet, az akarást és a tudást, de úgy hiszem, ennél sokkal árulkodóbb valami más, ami apróságnak tűnhet, de mégsem az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. június 29. 20:15
Ez a legújabb agyrémek korában érdekes csak. Mert itt már mindenféle szeretet magyarázatra szorul még az is ami egyébként genetikailag kódolt. Mert a nagyon fejletteknél egyáltalán nem egyértelmű az anyai szeretet, a szülők szeretete, a család szeretet, a gyermekszeretet, és a hazaszeretet. Mert bizony, ha ezek nem felelnek meg a liberális kívánalmaknak, akkor ezeknek az érzéseknek hadat üzennek.
brekker
2021. június 29. 19:03
Elég lett volna annyi, hogy magyar ember nem hugyozza le csoportosan, sorba állva, más, általa ismeretlen magyar emberek házfalát. Egy másik cikkben, amelyiknek "Kultúra" lehetne a címe pedig annyit kifejteni, hogy nem magyar emberek házfalát se.
brekker
2021. június 29. 18:56
Ennyire azért nem kéne túltolni!
annamanna
2021. június 29. 18:24
Egyáltalán nem természetes, és NEM IS NORMÁLIS, ha valaki "mindennél jobban" egy elvont fogalmat szeret, nem egy konkrét lényt, embert, sőt azon felül az Istent. Az 'Isten, haza, család" jelszavában is a haza a legutolsó helyen van, annál előrébb való az Isten, aztán a család. A bibliai parancsba pedig a haza egyáltalán nem is kerül bele: Mt 22,36-40 Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik