Felfüggesztették Rudy Giuliani ügyvédi engedélyét

2021. június 24. 21:30

A New York-i bíróság New York állam területén felfüggesztette csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnök személyes ügyvédje, Rudy Giuliani engedélyét a 2020-as elnökválasztással kapcsolatos nyilatkozatai miatt.

2021. június 24. 21:30
null

„Giuliani Trump személyes ügyvédjeként és a volt elnök kampánycsapatának jogi képviselőjeként bizonyíthatóan hamis, illetve félrevezető nyilatkozatokat tett bíróságok, törvényhozási képviselők és a nyilvánosság előtt a választás után, amelyen Trump alulmaradt” – áll a bíróság indoklásában, melyben megjegyzik, hogy „Giuliani viselkedése veszélyezteti a közérdeket és ezért ügyvédi engedélyének felfüggesztése indokolt, míg az ügyben folytatott alapeljárás le nem zárul”.

Donald Trump a választások után bízta meg Giulianit, hogy irányítsa  azokat a jogi erőfeszítéseket, amelyek Joe Biden választási győzelmét kérdőjelezték meg. Giuliani ekkor azt állította, hogy a Trump szervezett választási csalás miatt maradt alul a voksoláson. Az amerikai választási hatóságok később visszautasították ezeket a vádakat. A Giuliani vezette ügyvédi csapat több amerikai államban is sikertelen pereket indított a választási eredmények megváltoztatására.

(MTI)

Fotó:  MTI/EPA/Justin Lane

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2021. június 25. 11:49
" bizonyíthatóan hamis, illetve félrevezető nyilatkozatokat tett " Gondolom ugyanúgy fogjuk majd látni a "bizonyítékokat" mint amikor a választási csalások bizonyítékait vizsgálták ki.
nemecsekerno_007
2021. június 25. 10:33
Az ügyvéd engedélyét felfüggesztettük. Az ügyvéd anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.
Robur
2021. június 25. 10:32
Így jár aki hazudik. A retardált hülye gyerek trampli nem képes elviselni a választási vereséget.
olajfa1
2021. június 25. 10:10
Ugyan úgy ahogyan Németországban is tették azt egyes ügyvédekkel 1933 után!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik