Újabb koronavírus-mutánst azonosítottak Indiában

2021. június 21. 8:49
A variáns a delta plusz névre hallgat.

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta – adta hírül az MTI hétfőn a The Hindustan Times című napilapra hivatkozva.

Mahárástra négy körzetében, összesen húsz fertőzött szervezetében azonosították a delta plusz mutációt (B.1.617.2.1). A tőlük vett mintákat továbbították genetikai szekvenálásra, hogy tanulmányozni tudják jellemzőit. Radzses Tome mahárástrai egészségügyi miniszter megerősítette, hogy már megkapta a szekvenálásról szóló jelentést a CSIR-IGIB genetikai intézettől. A jelentést a hétfői szakértői tanácskozáson vitatják meg.

Az új vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta nevű vírustörzs mutációja. A delta fertőzőképessége – akárcsak a brit és a brazil mutációé – erősebb a kínai Vuhanban másfél évvel ezelőtt azonosított „eredeti” koronavírusnál.

(MTI)

A címlapkép illusztráció.

Kép forrása: Pixabay

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Utoljára, amikor olvastam róla 15.000 fölött járt a mutációk száma.

Nagyon is kell beszélni róla, mert sok ostoba van, akik képtelenek felfogni, hogy ha edzőpályát biztosítanak a vírusnak, az bizony mutálódni fog. Mi tudjuk, ők nem. Mert ha tudnák, akkor már 80% fölött lenne az átoltottság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés