Harmincéves villamosokat vehet a főváros

2021. június 18. 17:21

Közben az új, korszerű, klimatizált CAF-villamosok május 18-án lejárt opciójából egyetlen darabot sem hívott le a BKK.

2021. június 18. 17:21
null

Elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztését, amelyben használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak – értesült a Világgazdaság. A tervek szerint három ütemben összesen 35 darab, Frankfurtban eladósorba került kötöttpályás jármű érkezik a budapesti tömegközlekedésbe mintegy 7,7 milliárd forintért.

A BKV bízik benne, hogy tudnak majd alkudni a 220 milliós darabárból

A BKV bízik benne, hogy a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) hajlandó lesz tárgyalni a honosítási és szállítási költségekkel együtt 220 milliós darabár mérsékléséről.

A Siemens-Düwag alacsony padlós villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak,

tehát a főváros 25-30 éves szerelvényeket vesz, amelyek ráadásul nem klimatizáltak – igaz, ennek utólagos beszerelése műszakilag lehetséges.

A korszerűbb villamosokból nem kért a főváros

A városvezetés járműbeszerzési döntése azért is különös, mert éppen a hetekben derült ki, hogy az új, korszerű, klimatizált CAF-villamosok május 18-án lejárt opciójából egyetlen darabot sem hívott le a BKK forráshiányra hivatkozva – jegyzi meg a gazdasági portál.

További részleteket itt olvashat.

 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: RALF HIRSCHBERGER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2021. június 23. 11:44
Merjük kicsik lenni már megint! Jó lesz nekünk a nyugat levedlett szara, ami már nem kell nekik. Szégyen!
rókabácsi
2021. június 20. 12:17
jó lesz ócskavasnak!
Rocktoberi
2021. június 19. 13:27
Marhageddon! Nem bírod felfogni, hogy kiikszeltelek? Ne erőlködj mert beszarsz!
balsors
2021. június 19. 12:12
Okos a német, a hasznos idióta talpnyalóival felvásároltatja a szemetét, ami a végén honosítással lehet, hogy többe kerül mint az új spanyol villamos. A szöveg szerint ugyanis a ballib beszerzők remélik, hogy az eladó végzi el a honosítást, tehát nincs róla megállapodás. A régi kommunista időben volt olyan, hogy csörgött a piros telefon, és megmondták mit mennyiért kell megvenni, kész a szerződés már csak alá kell írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik