Román politikusok szerint korai maszturbálást és hiperszexualizált agyat okoz a felvilágosítás

2021. június 17. 13:06
A Momentum romániai szövetségese (USR-PLUS) szerint szükség van a felvilágosításra, mert Romániában a legmagasabb a leányanyák száma.

„Ritkán hallani annyi hajmeresztő baromságot a (román – a szerk.) parlamentben, mint amennyi a szerdai szenátusi vitán hangzott el a szex kapcsán, pedig a léc elég magasra lett téve az elmúlt évek során”számol be a Főtér.

A szexuális nevelésről egészségügyi nevelésre átkeresztelt tantárgy bevezetéséről szóló törvény szerdán került a szenátus elé.

A képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy elfogadják-e Klaus Iohannis államfő javaslatát a törvény újraértelmezéséről, vagy eredeti formájában küldik vissza kihirdetésre, azaz marad az egészségügyi nevelés elnevezés, és a szülőknek írásos beleegyezésüket kell adniuk ahhoz, hogy gyermekük részt vehessen az órán. A PSD, a PNL és az RMDSZ szembement az államfő akaratával a bizottsági ülésen, így a tervezetről a szenátus plénuma fog dönteni jövő héten.

Az USR több javaslattal is élt, de mindegyiket leszavazták.

Az erdélyi magyar lap tudósítása szerint a kérdésben a pártok is megosztottak.

A törvény ellenzői változatos érveket sorakoztattak fel, kezdve azzal, hogy az a homoszexualitást támogatja, veszélyt jelent a gyermeki ártatlanságra, egészen addig, hogy az etnikai, vallási és kulturális sajátosságok miatt lehetetlen a témáról egységes formában beszélni a diákoknak.

A PNL részéről Robert Sighiartău főtitkár támadta a legvehemensebben a szexuális felvilágosító órák bevezetésének ötletét, mondván, hogy a kisebbség, melynek körében a leggyakoribb a leányanyaság (feltehetően a romákra gondolt), nem is járatja iskolába a gyerekeit, így aligha lenne hasznos számukra, tehát nem csökkenne a leányanyák száma sem.

Titus Corlățean (PSD) szerint veszélyben a gyermeki ártatlanság, mert a korai maszturbálást propagálja, amiről neki konkrétan a neomarxista ideológia jut az eszébe.

A törvényt módosításával alkotmányt sértenének és a nemzetközi egyezményeket is megsértenék – állítja.

Claudiu Târziu (AUR) is az USR-PLUS ideológiai érdekeitől tart, melyekkel a visszavezetnék a román társadalmat a barlangokba.

Mircea Dăneasa (AUR) alaposan megnevettette a plénumot, amikor arról beszélt, hogy a modern ember agya hiperszexualizált, mert túl korán épülnek ki a szexualitásért felelős szinapszisok, és ha a diákok fejében kialakulnak ezek az agyi működések, akkor képtelenné válnak a tanulásra.

Diana Șoșoacă független képviselő a maga sajátos stílusában már azzal állt elő, hogy a gyermekek nem beszámíthatóak, ezért meg kell őket védeni az európai standardoktól,

melyek már a 0 és 4 év közöttieknek is a maszturbációról beszélnek.

Az ellenoldalt a Momentum romániai szövetségese, az USR-PLUS képviselte. A párt néhány konkrét adattal próbálta jobb belátásra bírni a törvény ellenzőit: az európai országok közül Romániában a legmagasabb a leányanyák száma, náluk él a legfiatalabb nagymama, négyből egy fiatal nemi úton terjedő betegséggel küzd, évente mintegy 700 lány 15 kor alatt szüli meg az első gyermekét, 19 éves koruk előtt pedig már a harmadik várandóság előtt állnak. A pártszövetség szerint mindennek a szexuális nevelés hiánya az oka.

A nyitóképen Sosoaca látható. Forrás: Facebook

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem inkább valami génkombináció lehet a háttérben, mert amióta írott történelem van azóta léteznek. Egyébként nekem, mint srácnak, hiába magyarázták volna, hogy a Mancika helyett inkább a Lajos után fussak, nincs az a pénz, amiért irányt váltottam volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés