Román politikusok szerint korai maszturbálást és hiperszexualizált agyat okoz a felvilágosítás

2021. június 17. 13:06

A Momentum romániai szövetségese (USR-PLUS) szerint szükség van a felvilágosításra, mert Romániában a legmagasabb a leányanyák száma.

2021. június 17. 13:06
null

„Ritkán hallani annyi hajmeresztő baromságot a (román – a szerk.) parlamentben, mint amennyi a szerdai szenátusi vitán hangzott el a szex kapcsán, pedig a léc elég magasra lett téve az elmúlt évek során”számol be a Főtér.

A szexuális nevelésről egészségügyi nevelésre átkeresztelt tantárgy bevezetéséről szóló törvény szerdán került a szenátus elé.

A képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy elfogadják-e Klaus Iohannis államfő javaslatát a törvény újraértelmezéséről, vagy eredeti formájában küldik vissza kihirdetésre, azaz marad az egészségügyi nevelés elnevezés, és a szülőknek írásos beleegyezésüket kell adniuk ahhoz, hogy gyermekük részt vehessen az órán. A PSD, a PNL és az RMDSZ szembement az államfő akaratával a bizottsági ülésen, így a tervezetről a szenátus plénuma fog dönteni jövő héten.

Az USR több javaslattal is élt, de mindegyiket leszavazták.

Az erdélyi magyar lap tudósítása szerint a kérdésben a pártok is megosztottak.

A törvény ellenzői változatos érveket sorakoztattak fel, kezdve azzal, hogy az a homoszexualitást támogatja, veszélyt jelent a gyermeki ártatlanságra, egészen addig, hogy az etnikai, vallási és kulturális sajátosságok miatt lehetetlen a témáról egységes formában beszélni a diákoknak.

A PNL részéről Robert Sighiartău főtitkár támadta a legvehemensebben a szexuális felvilágosító órák bevezetésének ötletét, mondván, hogy a kisebbség, melynek körében a leggyakoribb a leányanyaság (feltehetően a romákra gondolt), nem is járatja iskolába a gyerekeit, így aligha lenne hasznos számukra, tehát nem csökkenne a leányanyák száma sem.

Titus Corlățean (PSD) szerint veszélyben a gyermeki ártatlanság, mert a korai maszturbálást propagálja, amiről neki konkrétan a neomarxista ideológia jut az eszébe.

A törvényt módosításával alkotmányt sértenének és a nemzetközi egyezményeket is megsértenék – állítja.

Claudiu Târziu (AUR) is az USR-PLUS ideológiai érdekeitől tart, melyekkel a visszavezetnék a román társadalmat a barlangokba.

Mircea Dăneasa (AUR) alaposan megnevettette a plénumot, amikor arról beszélt, hogy a modern ember agya hiperszexualizált, mert túl korán épülnek ki a szexualitásért felelős szinapszisok, és ha a diákok fejében kialakulnak ezek az agyi működések, akkor képtelenné válnak a tanulásra.

Diana Șoșoacă független képviselő a maga sajátos stílusában már azzal állt elő, hogy a gyermekek nem beszámíthatóak, ezért meg kell őket védeni az európai standardoktól,

melyek már a 0 és 4 év közöttieknek is a maszturbációról beszélnek.

Az ellenoldalt a Momentum romániai szövetségese, az USR-PLUS képviselte. A párt néhány konkrét adattal próbálta jobb belátásra bírni a törvény ellenzőit: az európai országok közül Romániában a legmagasabb a leányanyák száma, náluk él a legfiatalabb nagymama, négyből egy fiatal nemi úton terjedő betegséggel küzd, évente mintegy 700 lány 15 kor alatt szüli meg az első gyermekét, 19 éves koruk előtt pedig már a harmadik várandóság előtt állnak. A pártszövetség szerint mindennek a szexuális nevelés hiánya az oka.

A nyitóképen Sosoaca látható. Forrás: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. június 17. 16:34
Románok.:-))))))
szodabár
2021. június 17. 16:10
A cigány leányanyák száma sok, az pedig nem felvilágosítás kérdése. 12 évesen már mindent tudnak és gyakorolják is.
lendvaiildiko
2021. június 17. 15:45
A verbális és képi gerjesztés mellett a nagyobb izomtömeget elősegítő anabolikus steroidok is a környezetbe kerülnek ki. A gyógyszeripar termékei is kikerülnek a szennyvizekbe, ahol a várttól eltérően feldúsulnak. Változatosság kedvéért egy kínai tanulmány részlete... The dominant steroid hormone in the sediment of Chaohu Lake and the upstream rivers was 17alpha-estradiol. In the Shiwuli River and the Pai River, the dominant steroid hormones (estrone and estriol) were the same as those in the untreated municipal sewage. This confirmed the deduction that untreated municipal sewage was the major source of steroid hormone residues in these two rivers. ... A Chauhu tó és felsőbb vízfolyásainak üledékében a domináns szteroid hormon s 17alpha-ösztradiol volt. A Shiwuli folyóban és a Pai folyóban a domináns szteroid hormonok (ösztron és ösztriol) ugyanazok voltak, mint a kezeletlen kommunális szennyvízben. Ez megerősítette azt a következtetést, hogy a kezeletlen kommunális szennyvíz volt a fő forrása a szteroid hormon maradékoknak e két folyóban. Egy másik tanulmány szerint a Zalában és a Balatonban relatív magas hormon, illetve fogamzásgátló concentrációt írtak le. A relative high amount of EE2 was found in river Zala (0.68 ng/L) and in Hévíz-Páhoki canal (0.52 ng/L), which are both in the catchment area of Lake Balaton (Hungary). Ez másik tanulmány szerint az ethinyl-estradiol (ee2) hatására megnő a SHBP (sex hormone biding protein) szintje. A növekvő SHBP szint csökkenti a tesztoszteron szintet, egyben csökkenti a férfiak termékenyító képességét. Tehát nem csak a képi és verbális ösztönzés befolyásolja gyermekeinket, hanem a gyógyszeripar termékei is komoly beavatkozást jelentenek.
lvjtn
2021. június 17. 15:40
egyébként a lead képen a miss románia döntősei szerepelnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik