A háló

2021. június 14. 15:08

Friss Róbert
Népszava
A rendszer sző itt nemzetet foglyul ejtő hazugsághálót.

„Vaskos igazság szól a Magyar Hang cikkéből: »Az orbáni pávatánc ma már a világpolitika pólusai között zajlik. Brüsszelt szidja, olyan rezsimeknek adósítja el az országot, sértve a magyar szuverenitást, amelyek tagadják a nyugati világ értékeit.« Létrejött egy »populista internacionálé«, amelynek középpontjában Kína áll – írja az olasz Corriere della Sera. Kényszerzubbonyként ránk húzott rendszerszemlélet: a kormányfő pénteken Budapesten, Igor Matovic szlovák kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta: »Egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai (vagyunk), akik bejelentkeztek a túlélésre. Ezt menedzseljük.« Kapaszkodjunk hát a »menedzselésbe«, a hazugságháló néhány láncszemébe.

A Fudan egyetemről a választások utánra beígért népszavazás hazugsága - miközben már végszavazás előtt van a Házban a róla szóló törvény – mutatja a magyar parlamentarizmus hazugságát. A pedofil-törvényt a homoszexualitással, a pornóval és a szexuális felvilágosítással összemosó fideszes módosító javaslat hazugsága csapda az ellenzéknek: ha megszavazzák, az elfogadhatatlan, ha nem, akkor a Fidesz rájuk fogja, hogy a pedofilok pártján állnak. A kormányfő a választási kampányra felmelegíti a menekültkérdést: »migráns hadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján« – zengi felidézve a 2015-ös budapesti humanitárius válság hazugságát. Szijjártó külügyminiszter pedig legott helybe viszi a segítséget, százezer vakcinát a Zöld-foki szigetekre, hátha nem indulnak Afrikából újabb migrációs hullámok.

De a legszebb a magyar-ír meccs, a megtagadott magyar féltérdre ereszkedés. Döbbenet, hogy a kormányfő szerint »ez az egykori rabszolgatartó államok örökségének a következménye, az ő terhük, mert mi magyarok nem voltunk soha gyarmattartók«. A rasszizmus-ellenes gesztus pedig »idegen a magyar kultúrától«. A kormányfő hirdeti ki, mi a magyar kultúra része? Vigyázat: »A magyar népet nem a genetika konstruálja, hanem a nyelv és a kultúra« – intette Orbán Matovicot. Menedzselik a hálót rendületlenül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hazugsághálót a kommunisták már történelmileg lefoglalták:
„A kommunista társadalmak tanulmányozása során arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a tájékoztatás vagy a meggyőzés volt, hanem a megalázás. Ezért minél kevésbé felelt meg a valóságnak, annál jobb volt.
Amikor az embereket arra kényszerítik, hogy csendben elviseljék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami rosszabb, hogy maguk is a hazugságok ismétlésére vannak kényszerítve, akkor egyszer és mindenkorra elveszítik érzéküket a becsületességhez.
A nyilvánvaló hazugságok jóváhagyása arra vezet, hogy az ember maga is a gonosz részévé válik. Az ember bármivel szemben való ellenállása ezáltal gyengül, sőt tönkremegy. Egy társadalmat, mely becsületileg kiherélt hazugokból áll könnyű irányítani.”
(Theodore Dalrymple, angol pszichiáter, író, gondolkodó, FrontPageMagazine.com, 2005. augusztus 31.)

Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés