Ki-ki elé járul ítéletért, milyen perspektívából ítéltetik meg

2021. június 10. 19:55

Parászka Boróka
Facebook
Remélem sikerül ezt a letérdelni, nem letérdelni vitát kicsit megzavarnom ezzel a portréval.

„Remélem sikerül ezt a letérdelni, nem letérdelni, gyarmat, nem gyarmat vitát kicsit megzavarnom ezzel a portréval. Prisca Matimba Nyambe bírónő látható rajta, ő volt a Mladić elleni tárgyalás elnöknője.

Ő volt az, aki szerint újra kellene tárgyalni Mladić ügyét, mert nem bizonyított a felelőssége, és nem bizonyítottak a genocídium körülményei. Figyelem, nem felmenti Mladićot, nem hárítja a felelősséget. Hanem pontosabb eljárást akar. Van hozzá tapasztalata, miért fontos ilyen ügyekben az aprólékos pontosság. A ruandai bírósági eljáráson is dolgozott.

Mladić ügyében a bírói testület tagja volt még: Aminatta Lois Runeni N'gum (Gambiai Köztársaság), Seymour Panton (Jamaica, Kajmán-szigetek), Elizabeth Ibanda-Nahamya (Uganda), Mustapha El Baaj (Marokkó). Három nő, két férfi. Négy afrikai, egy közép-amerikai. Ezek az arányok, amelyekkel jó számot vetni, innen a jó öreg patriarchális Európából.

Példabeszédként ennyit arról, hogy ki-ki elé járul ítéletért, milyen perspektívából ítéltetik meg, kinek milyen tapasztalatai, jogosultságai, és legfőképpen felkészültsége, tudása van.

(Hamarosan jön hosszabb cikk az eljárásról, és a Mladic perben elhangzott érvekről)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól értem, az a lényeg, hogy vannak rendes négerek is, és előttük le kell térdelni. Mondjuk rendes fehérek is vannak, és itt akkor egy kicsit bicsaklik a gondolatmenet, dehát nem lehet mindenki szellemóriás...

Ezentúl csak néger bírók lesznek, úgyhogy most indul a kitérdelt nadrágok javításának iparága.
A maszkgyártók simán átállnak rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés