Új mozgalom indul Karácsony Gergely támogatására

2021. május 15. 19:29
99 Mozgalom néven indul Karácsony Gergely kampánymozgalma, benne Kis Jánossal, Haraszti Miklóssal, Alföldi Róberttel, Hajós Andrással és többek között Bod Péter Ákossal is.

Új mozgalom indul Karácsony Gergely szombaton bejelentett kormányfőjelölti indulása után. A 99 Mozgalom honlapjának beköszöntőjében az áll: „Magyarország következő fejezete minden magyar története lesz. A mai kiváltságosok köré berendezett ország helyett mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát teremtünk. Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99%-nak érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1%-a helyett.”

A mozgalom alapítói között többek között olyan neveket találunk, mint Kis János, Haraszti Miklós, Bozóki András, Kenedi János, Bod Péter Ákos, Elek István, Mellár Tamás, Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Ángyán József, Bojár Gábor és Hajós András.

Változás és jóvátétel

Magyarországon változás kell és jóvátétel, hogy a jobb élet ne csak a kiváltságos kevesek egy százalékának privilégiuma legyen – mondta szombati, online, programbemutató rendezvényén Karácsony Gergely. A budapesti főpolgármester, egyben a Párbeszéd társelnöke szombat reggel jelentette be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelölti címért. Azt mondta, azért van szükség változásra és jóvátételre, hogy a kevesek helyett a 99 százalék többség javát szolgálják. Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol senkinek nem kell nyomorognia, ahol sokkal könnyebb felemelkedni és sokkal nehezebb lecsúszni – fogalmazott a főpolgármester.

Szavai szerint a harmadik köztársaság összeomlásából ideje megtanulni, hogy a demokrácia csak akkor lesz tartós Magyarországon, ha az általa teremtett rendet a benne élők nagy többsége igazságosnak érzi. A demokrácia helyreállítása éppen ezért együtt kell járjon azzal, hogy igazságot tesznek, jóváteszik a nagy többség által az elmúlt bő egy évtizedben elszenvedett jogi, erkölcsi és anyagi károkat – szögezte le.

Magyarországon ehhez ismét és megint trónfosztásra van szükség, ezzel kezdődik a „sérült, beteggé tett demokráciánk helyreállítása” – jelentette ki Karácsony Gergely. Nem azért, hogy a trónra más üljön uralkodni,

a trónszéket kell kivontatni a magyar politikai színpadáról, hogy többé senki számára ne lehessen a hatalom uralkodás, csakis szolgálat – fogalmazott.

Nem helycserére van szükség és nem visszavágóra, nem váltásra, hanem igazi változásra, leszámolás helyett elszámolásra, bosszú helyett pedig jóvátételre - érvelt.

Ma a szabadság, a béke és az emberség hiányzik leginkább Magyarország hétköznapjaiból - mondta a társelnök. Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy 11 éve kezdett politizálni, azzal a hittel és akarattal, hogy „lehet más a politika”. Hozzátette, eddig nem lett más, de nem hajlandó elfogadni, hogy a politika egyenlő a korrupcióval, a felelőtlenséggel, a kivagyisággal és az urizálással. A politika nem csak lehet más, másnak kell lennie, meg kell haladni a megosztottságot, hogy Magyarországot újra egyesítsék – szögezte le.

Lehet változtatni, ha az állandó "vagy" helyett egyre többet mondják azt, hogy "és" – állította. Nem Európa vagy nemzet, hanem nemzet és Európa, nem Budapest vagy vidék, hanem Budapest és vidék – fogalmazott. Nincs fideszes és ellenzéki Magyarország, egyetlen Magyarország van, a közös haza, ahol a szabadságot és a biztonságot az alkotmányos jogállam szavatolja, ahol a demokrácia intézményei erősebbek az erőszakos politikusoknál – ismertette véleményét. Találjuk meg újra a közös nevezőinket, szükség van most rájuk, mert tíz év után újra nem kitalált ellenfeleket kell legyőzni – szólított fel Karácsony Gergely.

A járvány és a válság után fenntarthatóbb és emberségesebb politikára van szükség – mondta. A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz, ezért zöld és szociális fordulatra van szükség – tette hozzá. Karácsony Gergely hangsúlyozta: a kormányváltásnak teljeskörű ellenzéki összefogás a feltétele. Mára az ellenzék erői, sajnos évekkel a választóik után, de megértették ezt – tette hozzá.

Kiemelte: érdemben növelni kell a változást akarók táborát, ehhez közösen kell megírni az ország történetének új fejezetét, amelynek meg kell haladnia az elmúlt harminc év politikáját. Éppen ezért az ellenzéki előválasztáson ne abban versenyezzenek, hogy kinek van nagyobb szókincse a kormány szidalmazására. „Kicsit talán ebben erős a mezőny” – jegyezte meg Karácsony Gergely.

Hangsúlyozta: itt és most az egymáshoz méltányos, okos és érvelő vitákban annak kell eldőlnie, hogy ki képes egyben tartani és megerősíteni a sokszínű ellenzéki szövetséget. Annak kell eldőlnie, hogy ki képes kiszélesíteni a változást akarók táborát, a 99 százaléknyi többség érdekében legyűrni az 1 százaléknyi kiváltságosok uralmát.

Nem az ellenzék élére, hanem az ország vezetésére keressük a legalkalmasabb személyt – mondta a politikus.

Karácsony Gergely azt mondta, ahhoz, hogy megállítsák a „fékeit és ellensúlyát”vesztett egy százalékot, szükség van mindenkire: a konzervatívokra, a nemzetre és a tradícióra, a liberálisokra, az emberek szabadságát, méltóságát garantáló intézményekre, a baloldaliakra, a társadalmi szolidaritásra, a zöldekre, a hivatásos politikusokra és a civilekre, a szabad sajtóra, valamint közösségekre.

A főpolgármester bejelentette: ennek jegyében hívja életre a 99 mozgalmat. A mozgalom nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett akarja szolgálni a változást Magyarországon – közölte. Mint mondta, a közösséghez bárki csatlakozhat, aki híve és támogatója a változásnak. Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a 99 mozgalom olyan embereket hozott már össze, akik „eddig nem igen voltak együtt a közélet színterein”.

Karácsony Gergely közölte: 9 pontos programot dolgoznak ki, amely az összetartó társadalom és a jogállam alapvetéseit tartalmazza. A következő hetekben nyilvánosságra hozzák a program részleteit, és azokat szeretnék megvitatni azokkal, akikkel ma elindultak a közös mozgalomban – mondta. A politikus kijelentette: „a célunk nem több, de nem is kevesebb: a kiváltságos kevesek egy százalékának trónfosztása a 99 százalék érdekében, hogy a hatalom embereit felváltsa az emberek hatalma és Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen. Tegyük jóvá Magyarországot” – zárta beszédét.

Hitvallás

A 99 Mozgalom így fogalmazza meg hitvallását internetes oldalán

„Újra kell egyesíteni Magyarországot!

Újra kell egyesíteni a hatalom által megosztott, válságoktól meggyötört, a járvány által megsebzett hazánkat!

A harmadik köztársaság sikereivel és kudarcaival, a koronavírus-járvány és a gazdasági-szociális válság kihívásaival szembesülve újra ki kell találnunk, hogyan szeretnénk együtt élni ebben az országban. Senki nem válaszolhatja meg ezt helyettünk. És végképp nem bízhatjuk ennek eldöntését azokra a kevesekre, akiknek féktelen uralma szétszakította az országot és a lehető legmesszebbre vitte a politikát attól, amiről szólnia kellene: a közös életünktől. Akik a közjó szolgálata helyett a kiváltságaik szolgálatába állították az államot. A hatalom számukra a pénz forrása, a pénz pedig a még több hatalomé. Ma 1 százaléknyi kiváltságos uralkodik a 99 százalékos többség felett.

Itt az ideje, hogy az ország lerázza magáról ezt az uralmat!

Mindannyiunknak szüksége van egy olyan Magyarországra, ahol senki sem kérdőjelezi meg a másik magyarságát, ahol senki nem bélyegzi meg, nem nézi le a másikat. Olyan Magyarországra, ahol senkinek nem kell nyomorognia, ahol sokkal könnyebb felemelkedni, és nehezebb lecsúszni. Ahol az öntudatos európai értékválasztással együtt jár a nemzet együvé tartozásának szolgálata. Ahol a szabadságot és a biztonságot az alkotmányos jogállam szavatolja, ahol a demokrácia intézményei erősebbek az erőszakos politikusoknál.

Az elmúlt évtizedek legfontosabb tapasztalata, hogy nincs stabil demokrácia összetartó társadalom nélkül. A politikai egyenlőség intézményes keretei önmagukban nem elegendőek a reménytelenség és a kiszolgáltatottság felszámolásához. A demokrácia akkor lesz tartós, ha az általa teremtett rendet a benne élők nagy többsége igazságosnak érzi. A demokrácia helyreállítása éppen ezért együtt kell járjon azzal, hogy jóvá tesszük a nagy többség által az elmúlt bő egy évtizedben elszenvedett jogi, erkölcsi és anyagi károkat. Jóvátételt Magyarországnak!

Mindannyiunknak szüksége van erre az újraegyesített Magyarországra, de most Magyarországnak van szüksége mindannyiunkra! Szükség van a konzervatívokra, mert szükség van a hagyományainkra. Szükség van a liberálisokra, mert szükség van a minden ember egyenlőségét, szabadságát és méltóságát garantáló intézményekre. Szükség van a baloldaliakra, mert égető szükség van a társadalmi szolidaritásra. És szükség van a zöldekre, mert soha nem feledkezhetünk meg az utánunk jövő generációkról.

Szükség van hivatásos politikusokra, de szükség van mindenki másra is, akik hajlandóak tenni azért, hogy jóvá tegyük Magyarországot! Vannak időszakok, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a sorsunk milyen hatalmas mértékben múlik a közös dolgainkon, azon, hogy számíthatunk-e egymásra a bajban. Most ilyen időket élünk. Magyarország polgárai most nem lehetnek egyszerűen magánemberek.

Szükség van a közös ügyeinken együtt gondolkodó és együtt cselekvő közösségekre. Ilyen rendhagyó időkben, rendhagyó közösségekre. Ennek jegyében indítjuk útjára a 99 Mozgalmat. Közösségünkhöz bárki csatlakozhat, aki híve és támogatója a változásnak, Magyarország újraegyesítésének. Célunk és hitünk nem több, nem is kevesebb: a kiváltságos kevesek 1 százalékának trónfosztása a 99 százaléknyi többség javára és érdekében. Hogy a hatalom embereit leváltsa az emberek hatalma. Hogy Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen.”

Összesen 344 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kibaszott szdsz

Nem kell a rizsa! Nem fogjátok Magyarországot egyesíteni, mert nem leszünk baloldali komcsilibsik.
Maradunk hűséges fideszesek.

"Hogy a hatalom embereit leváltsa az emberek hatalma. Hogy Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen." - Ezt az ócska demagóg dumát!

Az 1%-os PÁRT (!) elnöke mozgalmat indít 99 néven.

Tessék mondani, ez a Monty Python?

Tenyleg, most akkor a Mindenki Magyarországa már smafu?

Vigyázz dk-s papa, mert a legkisebb ütésem is halálos, de tudok nagyobbat is ütni!

Sebaj, akkor majd viszed helyettem. Á, te vagy a csirkefarhátas papa!

Egyébként én továbbra is azt gondolom, hogy ütni kell Karácsonyt ezzel a főpolgármesterséggel.
Ez nem normális, hogy valaki főpolgármesterként 11 hónapon át fog intenzíven - praktikusan: FŐÁLLÁSBAN - pártkampányolni...

Hányszor buktál történelemből, te fogalmatlan?

Virágokat is dobj utánam. Ok?

Mindjárt gondoltam, hogy már csak bébi papit tud enni.

Ingyen nem korrepetállak, mert olyan hülye vagy, hogy pár óra nem elég neked.

Régen járt itt. Vallási köntösben is meg szokott jelenni.

Ezt mondd azoknak, akikre szavazol a moslékkoalíciónak.
A saját házadtáján söprögess.

Igen. Az SZDSZ első elnöke.
Kis János mozgatja a szálakat az ellenzéki oldalon.
Marx- Mao- Vlagyimir tanulhatna tőle, ő az értelmi szerzője a történéseknek. Utána káosz és anarchia, nyomor és hullák.

Osvárt Andreára hivatkozól? Az emberek 90%-a azt sem tudja, hogy létezik.
Alig tartózkodik Magyarországon miről beszél?
Andrea ne pótcselekvésekhez nyúljon. Előbb próbálja megtartani a pasijait. Se férje, se gyereke, se külföldi, se hazai karrierje. Nagy remények, gyenge tehetség.
Szépnek szép és ügyesen táncol. Ennyi.
Amikor táncolt abban a műsorban, bizony mások mondták meg, hogy mit csináljon, szépen kiszavazták.
Nagyon sok színész megnyilvánult a fidesz ellen, mégis van munkájuk, úgyhogy Andrea ne beszéljen valótlanságokat.

Az újbeszél alapján éppen hogy ők képviselik az 1%-ot. Nevezhetnénk őket bolsevikoknak is.

Orosz rulettet játszik a moslékkoalíció.

Hogy megörültél! Történelemről beszéltem, már olvasni sem tudsz tata? Vedd már fel a 10 dioptriás szemüvegedet, te anyaszomorító!

Igen, kilencvenkilencen a 9 769 526-ból vagy a 14 millióból.

Most viszont fején találtad a szöget. "Pákó" tanítson neked magyar nyelvtant, bár nem tudom az ki - lehet, hogy pikót akartál írni? - mert ahhoz is hülye vagy.

Nem tudom. Nem mindig veszem észre, hogy a nyakamon lóg.
Te ez az orbnyikhaj ennek a tökfej Karácsonynak hajrázik!
Lehet, hogy neki is olyan bekakilós képe van?

A talpnyalásra gondoltál? :)
Azt tud! Az előbb láttam, hogy Karácsonynak nyalogatta! :)

Világos.

De itt van egy narratíva, amit át kellene nyomni.
Képzeljük már el fordított esetben mitől zengene a ballib média...

Tele SZDSZ-esekkel, minden-lében-kanál-bárhol-felbukkanó-mozgalmárokkal / Mellár, Bod, Ángyán stb /. Szóval, ezek a mindig megosztók ígérik, hogy 99%-os egységet teremtenek...Az 1%-os kis-Karácsony bázisán...Ki hiszi ezt el?

Felert a moslek tetejere az SZDSZ, no es a parizer!
Attol, hogy ok egyesultek, ne gondoljak azt, hogy normalis embernek gusztusa lenne hozzajuk.
Hova lehet pfujolni?

Kerdezd a 99-tol!
En csak annyit kerdeznek toluk, hova alljanak azok, akik sem az 1, sem a 99-ben nincsenek?
Mert a legtobben ok vannak, mindenki meglatja.
Es milyen mohok a 99-ek, irhattak volna egy kisebb szamot is, de ide nekik az egesz oroszlant, gondoltak.
Tiszta kommunizmus!

Tortenelmi Beszed volt, Klara!
Vagy ez nem ugyanaz a szindarab?
A tavolban pedig felsir egy Budapest, a fopolgarmester az egesz orszagot akarja nem alapfokon tanitani!
Nem eliras, tanitani, vezetni ugyanis nem tud.
Es _meg_ angolul sem beszel.
Tehat: 100%-ban alkalmas.

Az 1% mozgalmat alakít. Megint.

Igazad van. Rossz szokas.
De komcsi nem akarok lenni, ugyhogy vege az onlikenak.
Tanultam toled valamit. Kosz!

Angoltanár van a mozgalomban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés